Velemir Dragić: Voda ispravna za piće, a kvar u Novom naselju Škaljari još nije lociran

2
izvorište u Orahovcu

Velemir Dragić

Velemir Dragić

Da li je kiša ovih dana zamutila izvorišta i kakav je kvalitet vode za piće pitali smo Velemira Dragića, tehničkog direktora kotorskog Vodovoda.

Dragić je kazao da zbog obilnijih  padavina u svim većim izvorištima može doći do zamućenja, što nije slučaj za sada na orahovačkom glavnom izvorištu, sa kojeg se vodom snadbijeva veći dio kotorske opštine.

Što se tiče kvaliteta vode za piće ona je redovno hlorisana i bakteriološki i hemijski je ispravna, što potvrđuju redovne analize koje obavljaju ovlašćene institucije, kazao je Dragić za Skala radio.

Kada je kvalitet vode preko granice dozvoljenog saliniteta Vodovod redovno obavještava građane.

Dragić je kategoričan da je voda posljednjih mjesec sigurno unutar granica dozvoljenog salinieta.

Na naše pitanje koji su uzroci kvarova ovih dana u Novom naselju Škaljari, zbog čega ovo područje više sati ostaje bez vode, Dragić je kazao da ovaj  kvar još uvijek nijesu uspjeli otkloniti zato što je vodovodna cijev na dosta velikoj dubini i nije je lako locirati.

“Kopali smo na dva mjesta tražeći kvar i sada nam predstoji i treća lokacija gdje očekujemo da je kvar. Kiša dodatno otežava ovaj posao koji se radi na velikoj dubini ručnim iskopom što čini da radovi teško idu i dugo traju“, rekao je Dragić.

2 KOMENTARI

  1. Naša Vlada predlaže arhiviranje kotorskog Jadovoda dubokim ručnim iskopom te neprekidno napajanje sa regionalnog vodovoda čiji su kvalitet i cijena vode vjerovatno bolji od bokeškog mora sa primjesama fekalija.
    A u saradnji sa lokalnim Urbanizmom na postrojenje oravačkog izvorišta dogradite dva tri sprata da ne odudara od neposredne okoline kao doprinos tržištu nekretina.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]