Velika karnevalska povorka u Kotoru

2
iz arhive: spaljivanje krnevala

Velika karnevalska povorka kotorskog tradicionalnog karnevala 2017. održaće se u nedjelju 26. februara od 15 sati.

U karnevalskoj povorci, pored gradskih muzika i mažoretki, učestvovaće sve grupne i pojedinčane nagrađene maske sa kotorskog tradicionalnog maskenbala.

Karnevalska povorka predvođena kapom karnevala kretaće se od Šoping centra “Kamelija” glavnom saobraćajnicom do kružnog toka.

Nakon suđenja i spaljivanja krnja na Maceu, na glavnog gradskom trgu biće održan koncert Tomislava Bralića i klapa Intrade.

Na dan karnevala iz štampe će izaći humoristično-satirični list “Karampana“.

Zbog održavanja karnevalske povorke u nedjelju 26. februara magistrala od otvorenog bazena do kružnog toka biće zatvorena za saobraćaj od 14 i 30 do 16 sati i 30 minuta.

Formiranje karnevalske povorke biće na Tabačini od zgrade “Jugopetrola” do Jaslica, kao i od ulaza na paking “Benovo” iza zgrade SUD-a do “Kamelije”, tako da će i ovaj sporedni put biti zatvoren i to od 13 i 30 do 15 sati i 30 minuta.

S obzirom da će se suđenje i spaljivanje krnevala održati na Maceu, mole se građani da uklone svoja vozila na potezu od cvjećare prema restoranu “Galion”, kako bi se izbjegla mogućnost njihovog oštećenja, poručuju iz Organizacionog odbora kotorskog karnevala.

Organizator tradicionalnog zimskog kotorskog karnevala je JU Kulturni centar “Nikola Đurković“, suorganizator Turistička organizacija Kotor, a pokrovitelj Opština Kotor.

Generalni sponzor Luka Kotor A.D.

Manifestaciju je finansijski pomoglo Ministarstvo održivog razvoja i turizma.

Ostali sponzori: Crnogorska komercijana banka, Lovćen osiguranje, JP Vodovod i kanalizacija Kotor i Crnogorska plovidba.

Medijski sponzor Skala radio.

2 KOMENTARI

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].