Velike akcije čišćenja s brda do mora u subotu 10. maja

0
Vrmac

Patricija Pobrić

Patricija Pobrić

Kalendar “Mjeseca Planete zemlje” pokazuje da će u subotu 10. maja početi druga velika akcija čišćenja brda Vrmac u organizaciji kotorskog Planinarskog kluba “Vjeverica” i NVO “Naša Akcija”, u partnerstvu sa Javnim komunalnim preduzećem Kotor, Službom zaštite i spašavanja i Eko centrom “Delfin”, uz volontere i ostale organizacije.

Akcija podrazumijeva čišćenje i pripremanje planinarskih staza i uklanjanje divljih deponija i drugog otpada, a biće zasađene i sadnice mladog drveća na Vrmcu, kazala je za Skala radio Patricija Pobrić, izvršna direktorka NVO “Naša Akcija”.

Okupljanje i odlazak na Vrmac je na krivini Dončić u subotu 10. maja u osam sati, a poslije 9 sati sa vrha brda svako će se razdvojiti na svoj teren, objašnjava Pobrićeva.

Pripadnici Službe zaštite i spasavanja će raditi protivpožarno osposobljavanje terena kako bi vatrogasnim vozilima u slučaju šumskih požara tokom ljetnih vrućina mogli stići do određenh lokacija.

Ostali učesnici će sa mašinama i kontejnerima, koje za ovu akciju ustupilo kotorsko Komunalno preduzeće, čistiti divlje deponije na Vrmcu.

Akciji će se pridružiti i građani Tivta, jer je Vrmac vazdušna banja i Kotora i Tivta.

Podsjećamo da se istog dana organizuje i velika akcija čišćenja obale u šest primorskih opština u organizaciji NVO Zid, pa će uporedo teći akcija na moru i planini i građani se mogu odlučiti gdje će i što čistiti, kako bi uljepšali našu životnu sredinu u susret glavnoj turističkoj sezoni.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].