Veliki kruzeri i u kasnoj jeseni

4
kruzer u kotorskoj luci

Mirza Krcić

Mirza Krcić

Nautička sezona u Kotoru je produžena.

Za razliku od ranijih godina  kada se završavala 1. novembra, ove godine posljednji brod uploviće 23. novembra.

U ovom mjesecu u kotorsku luku uploviće desetak većih kruzera.

Za prvih deset mjeseci u kotorsku luku su uplovila 324 broda koji su doveli preko 233 hiljade putnika.

Povećanje dolazaka brodova je za 8 odsto, a putnika za 28 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Kada  je riječ o jahtama, u kotorsku luku je uplovilo oko hiljadu ipo ovih plovila, što predstavlja povećanje za 18 odsto, a što se putnika tiče tu je zabilježen blagi pad od 2 odsto, kaža za Skala radio Mirza Krcić, direktor kotorske Turističke organizacije.

U Turističkoj organizaciji se prilagođavaju produžetku sezone pa će lokalitet Rimskih mozaika raditi dijelom i u zimskom periodu.

Turističkoj organizaciji će u narednom periodu nastojati da postigne dogovor sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, Nacionalnom turističkom organizacijom i Ministarstvom turizma kako bi se riješio problem prijave boravka stranaca koji je bio veoma izražen minulog ljeta, kazao je Krcić.

4 KOMENTARI

 1. pa, od njih svi imaju koristi… neko neposredno, a neko posredno… oni ostavljaju mnogo novca u gradu i non-stop fotografisu grad, zanimljivosti iz zivota u gradu, na pijaci… i naravno, raznose svud po svijetu najljepse slike prirodnih ljepota kotora i okolnih planina, boke i cijele crne gore…

 2. Sitnošićardžijske duše sve gledaju samo kroz
  lični stni interes. Njima ti silni turisti sa kruzera nijesu dbrodošli ako svaki
  od njih na trgu u kafiću ili suvenirnici ne ostavi bar po stotinak evra.
  Ali, na duže staze, za Kotor je neizmjerna korist što ti brojni kruzeri dolaze, čak i ako turista ne potroši ni jedan jedini evro.
  Svi oni vrše besplatnu turističku promociju Boke širom planete.
  A kad jednog dana Kotor bude imao uslova i hotelske kapacitete da turiste primi na duži boravak, tada će gosti ostavljati mnogo novca u našem gradu.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].