Veliki šumski požar izbio na području Trstena u Donjem Grblju

2

 

Večeras je oko 17 sati izbio požar većih razmjera na području Trstena, u Donjem Grblju. Požar se širi prema naselju Višnjeva.

Gori nisko rastinje, a vatra se širi u smjeru kretanja jakog sjevernog vjetra.

Na lice mjesta su pripadnici kotorske Službe zaštite i spašavanja sa 4 vozila i 12 spasilaca. Njima su u pomoć pristigli vatrogasci iz Budve sa dvoje vozila.

Kotorskim vatreogascima je pomogao i tamošnji biznismen Bato Carević koji je na raspolaganje stavio cistijernu sa vodom.

Kako nam je kazao komandir kotorske Službe zaštite i spašavanja Maksim Mandić, gašenje otežava jak sjeverni vjetar.

Vatra je dosta daleko od stambenih objekata tako da, za sada, ne predstavlja opasnost za njih.

Mandić kaže da sve ukazuje o namjernom podmetanju požara, jer je indikativno da se on pojavio na više mjesta istovremeni pored saobraćajnice od Trstena ka donjogrbaljskom selu Višnjevu.

On nije mogao da kaže koliko će kotorski spasioci ostati na terenu, prvenstveno zbog vjetra koji pojačava i nije moguće predvidjeti u ovom trenutku njegov pravac niti jačinu.

2 KOMENTARI

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]