Veliko interesovanje studenata za upis na Fakultet za turizam i hotelijerstvo

4
prof. dr Tatjana Stanovičić, dekanica Fakulteta za turizam i hotelijerstvo

prof. dr Tatjana Stanovčić

Nakon raspisanog konkursa koji je bio krajem juna, Fakultetu za turizam i hotelijerstvo u Kotoru je 124 kandidata podnijela dokumente a od tog broja pravo na upis realizovalo je 120 kandidata.

Vijeće Fakulteta za turizam i hotelijerstvo rukovodeći se standardima kvaliteta nastave, potrebama tržišta rada, materijalnom osnovom za realizaciju jednog studijskog programa kao i adekvatnim odnosom broja studenata i nastavnog osoblja, odlučilo se po prvi put ove godine da se smanji broj mjesta.

Stoga je za upis predloženo 120 studenata, imajući u vidu činjenicu da  od prije dvije godine ovaj fakultet ima jedan studijski program koji se sad zove turizam i hotelijerstvo, podsjetila je za Skala radio Tatjana Stanovčić, dekanica Fakulteta za turizam i hotelijerstvo.

U odnosu na dosadašnje upise gdje su prohodne bile sve srednje škole u Crnoj Gori i okruženju, ove godine na prijedlog Fakulteta za turizam i hotelijerstvo ograničene su škole i to  na gimnaziju, licenciranu srednju vjersku školu, turističku, ugostiteljsku, ekonomsku i pomorsku školu sa ciljem unapređenja kvaliteta nastavnog procesa na ovom Fakultetu, kazala je Stanovčićeva.

Ona je podsjetila da je Upravni odbor Fakulteta odobrio upis za 180 studenata, od kojih se 120 već upisalo.

Za drugi upisni rok ostaje 60 slobodnih mjesta, a Univerzitet Crne Gore raspisao je danas konkurs za upis studenata u prvu godinu osnovnih studija u drugom upisnom roku.

4 KOMENTARI

  1. Ovu rupu je “JOLE” izbušio.
    Kotorani i svi ostali, iako je vrućina, obavezno “kožne gaće”
    JOLE,JOLE, na svašta li se die!!!

  2. …to seljak gluplji?! Ala masovna privatizacija-u naravi kriminal/pljačka…Fakulteti,fakulteti od Dobrije Voda do do svetoga Save tivatskoga..Dobrote- Staroga grada..i do Sutorine-masovnost zagrantovana(krtola se krupna rađa…)?

    • Jeaaaa zato sada ima svako diplomu he he! Nema rada !Tata-mama-partija-veza-posao-sjedanje-blejanje u plafon od dosade i neznanja he he he! Hip hip hura! Tako ide progres! Ako imate lila bermude Porto Montenegro! Veliki lobi! Aminovana utaja poreza! Tooooo!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].