Velikomučenička poslanica Luki od Trebjese: Luka, đe si Luka, kako si, što činiš?!

0

Piše Ivana Đukić

Ja ti, zisto, šćah vjerovat, dragi gorski vuče, da je Istina, svaka ti izgovorena Riječ – ali mi tvoje (prije dokaznog materijala) – simptomatično pomjeranje očiju s lijeva na desno – bi jasan signal, da mora da je ”kamera u kvaru”. Jer, ne bi se, sigurno, momak tih godina, umjesto nečim ambicioznim, bavio propagandom tuđeg interesa, blefirajući na Taj način sopstvene drugove iz kraja, dok ga posmatraju.

Jesi li dobar?! Gledah nešto ovaj tvoj prvi (da je meni poznat) medijski nastup, đe pred kamerama govoriš spontano sasvim, i iz srca tekst, emotivno nadahnut i inspirisan prethodnim događajima, i to vrlo svježim – u kojim si brutalno ugrožen od strane bivšeg režima. Ja ti, zisto, šćah vjerovat, dragi gorski vuče, da je Istina, svaka ti izgovorena Riječ – ali mi tvoje (prije dokaznog materijala) – simptomatično pomjeranje očiju s lijeva na desno – bi jasan signal, da mora da je ,,kamera u kvaru”.Jer, ne bi se, sigurno, momak tih godina, umjesto nečim ambicioznim, bavio propagandom tuđeg interesa, blefirajući na Taj način sopstvene drugove iz kraja, dok ga posmatraju. Al ajd’ – ostade neotkomentarisano, n’o mi duboko u srce uđe vijest da te, moj Luka, nanovo, nakon dokazanog ,,incidenta” – zlostavljaše – isti oni, koji su ti i prvi put ,,prijetili”. A, kad još čuh da su te prebili – vjeruj mi, teško mi pada…

Ne što ti, ne daj Bože ne vjerujem, grijeh bi bio, n’o kako se baš toga trena trefi, požrtvovanjem vođen, doktor iz izolacije, da ti utvrdi te mučne rane junačke, i dobiješ u tom maniru otpusni list, sa potvrdom tvog, bezmalo nemilosrdnog zlostavljanja, od strane i dalje te iste stare vlasti… Cccccc… Ne mogu a da mi ne bude teško izolovanog doktora da ga ne žalim, što je i pored korone, uspio da dođe i legitiman dokument izda, kako bi sama Istina izašla na viđelo. Nemoj se dat, moj Luka, n’o u nadi da će bit’ bolje śutra – izdrži ka’ brat, jer svi smo braća, bez razlike na nacionalnu i vjersku opredijeljenost, a to što te na sav taj i takav ,,skaredni skandal”, počinjen ti na pravdu božju, u stranu staje vatrenim govorom i Andrija Mandić – na čast nek’ mu je!

Takav visoki profesionalac, koji svoje rođačke veze zanemaruje, zarad viših ciljeva, ne bi li sačuvao glavu malog (Hristovog) podanika. To je u slavu, i posebno hvaljenje, moj Luka.

Ne daj se, molim te, da te zavaraju zli jezici, da iz toga nekakav ratnohuškački poziv može da se izvuče, kao takav, jer sve su to zamjene teza, moj Luka, onih koji nemaju obraza, da takvu dostojanstvenu izjavu – pravim imenom nazovu! A to kako će od tebe samog, branit’ tvoje sopstvene prijatelje i porodicu, neka meni samo pošalje, jedno kratko pismo, čisto da imam te procedure.

Srdačan pozdrav, i ne daj mi se brate u Hristu, jer sve su to medijske hulje i paraziti, koji tvoju muku drugačijom predstaljaju, umjesto da tako mlade vjernike veličaju!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]