Veljko Ćatović: Strahote juga (4)

0

Kotorski sokaci

Zanimljivo je promatrati “politikante“ kada onako gologuzi uzjašu na vlast i za relativno male pare rade za sveopšti boljitak zajednice.

Plate u politici jesu male ali tu su FONDOVI iz kojih se uvijek može putem javnih radova i javne nabave zahvatiti tj. “zakučiti“ sasvim solidan iznos novca i strpati u nezasiti privatni džep “politikanta – dobročinitelja“.

Jagma i žeđ za fondovima je toliko narasla da više nije ni bitno ni šta ni gdje se gradi, a za kvalitet radova niko i ne pita.

Na priloženoj slici vidi se tehnologija izrade jadranske magistrale i to tehnologija stara više od pedeset godina. Eto ta magistrala nas još uvijek služi a druge i nemamo.

Upadaju u oko armirano betonski ivičnjaci koji sprečavaju lomljenje asfalta kada vozila nagaze na sami rub kolnika.

Lijevo vidite Kurta & Murtin sokak gdje su obavezni armirano betonski ivičnjaci eliminisani  kao nepotrebni.

Bitno je da je sokak sklepan pa Kurta i Murta imaju alibi za povući sredstva iz fondova i ista strpati u privatne džepove ili kupiti kakav skupi ručni sat , odijelo i sl.

U suštini kvalitetna izrada kolnika im se i ne isplati. Ovako sklepan sokak će svake godine imati mnogo oštećenja pa će se svake godine morati popravljati a to su novi motivi za povlačenje sredstava iz fondova.

Šlag je na kraju. Poviše sokaka se instalira ona nova solarna rasvjeta koja je prelijepa za oko ali ima jednu malu manu: NE SVIJETLI.

Napori Kurte & Murte oko te rasvjete su dirljivi. Prije montaže stubovi spomenute javne rasvjete idu na tzv. “docinčavanje“ u Srbiju šta mnogo košta.

Nejasno je samo zašto kriminalisti ne uđu u opštinu i malo prokopaju dokumentaciju o ovim javnim radovima koje skupo plaćamo.

Bivša vlast je imala kakvu, takvu mjeru u potrošnji pa su u kasi sačuvali skoro pet miliona eura jer se nijesu nadali da će vlast izgubiti.

Upravo to neinvestiranje i fušeraj kod izvođenja radova su im nanijeli poraz. Ne može se Risan držati četrdeset godina u stanju u kakvom jeste i nadati se glasovima na izborima. Ovo tim prije šta se zna da je u tih pet miliona najmanje milion koji je preostao od risanskih komunalija.

Sada kada ste vidjeli koliki su apetiti ove nove vlasti koja je u suštini “cirkusantskočetnička“ koalicija moramo se probuditi i reći STOP dosta je bilo!!

Potrošiti 50 000 € na kićenje Kotora umjesto da se taj novac investira u risanski turizam je sramota. Jasno je da nam trebaju NOVI izbori u Kotoru.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]