Veljović odlazi, ali ne podnosi ostavku

0
Veselin Veljović

Direktor Uprave policije Crne Gore Veselin Veljović održao je juče sastanak sa saradnicima na kom je saopštio da više neće obavljati tu funkciju, ali da ne podnosi ostavku, saznaje Dan.

Tokom sastanka zahvalio se saradnicima na dosadašnjem radu i od njih dobio poklone za kraj saradnje.

Promjene u MUP-u, ali i u Upravi policije krenule su odmah nakon prve sjednice novoizabrane vlade.

Tokom sastanka sa potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem 7. decembra Veljoviću je, prema saznanjima Dana, saopšteno da su neophodne promjene u policiji i da će, ukoliko ne podnese ostavku, biti smijenjen na prvoj sjednici Vlade.

Abazović je nakon sastanka na svom Twitter nalogu napisao da je dogovoreno da Veljović više neće biti direktor Uprave policije.

Još uvijek aktuelni direktor policije kazao je nakon tog sastanka za Dan da ne želi da komentariše tu objavu potpredsjednika Vlade. Izbjegao je da odgovori na pitanje da li će podnijeti ostavku.

Pitanje prestanka mandata direktora Uprave policije propisano je Zakonom o državnim službenicima i namještenicima. Ukoliko se Veljović i njegovi pomoćnici odluče na prekid mandata na lični zahtjev, onda su Vladi odriješene ruke i na predlog ministra unutrašnjih poslova odmah može biti imenovano novo rukovodstvo.

Rezervna mogućnost je da Vlada, na osnovu Zakona o državnim službenicima i namještenicima, prvo imenuje v.d. pomoćnika direktora koji je ujedno njihov kandidat za direktora, a potom ga postave i za v.d. direktora Uprave policije.

Za vrijeme obavljanja dužnosti vršilac dužnosti pomoćnika direktora Uprave policije ima ovlašćenja, prava, obaveze pomoćnika direktora Uprave policije.

Vršioca dužnosti određuje Vlada na predlog ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića.

Nakon predloga ministra, do imenovanja novog direktora primjenjuje se Zakon o unutrašnjim poslovima, uz prethodnu saglasnost Vlade, određuje se jedan od pomoćnika ili vršilaca dužnosti pomoćnika direktora Uprave policije da obavlja poslove direktora u periodu od šest mjeseci.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]