Veselin Salamadija ponovo izabran za predsjednika ŠK “Kotor”

1

Vanredna izborna Skupština šahovskog kluba “Kotor“ održana je u sali Doma učenika i studenata “Spasić – Mašera“.

Na dnevnom redu je bilo usvajanje statuta i opštih akata prilagođenih Zakonu o sportu, kao i izbor novih organa upravljanja kluba.

Predsjednik kluba mr Veselin Salamadija otvorio je i vodio sjednicu, a sekretar Antun Vih je govorio o zahtjevima Ministarstva za sport, novostima koje je donio Zakon o sportu, kao  i o postupku ponovne registracije, koju je klub u obavezi da sprovede.

Na Skupštini je jednoglasno usvojen novi, prilagođeni statut.

Odredbe novog statuta nalažu da Skupštinu čine pet delegata, dok se Upravni odbor sastoji od tri člana.

Za delegate skupštine izabrani su: Matković Dragan, Nedović Radoš, Ratković Milorad, Radulović Branko i Načić Rajko.

Za predsjednika Skupštine izabran je Dragan Matković, ali je zbog njegovog odsustva sjednicu nastavio da vodi Predsjednik kluba Veselin Salamadija.

Predsjednik kluba Salamadija dobio je povjerenje članova Skupštine za novi mandat. On je po novom statutu istovremeno i predsjednik Upravnog odbora, dok su za ostala dva člana izabrani Stevan Mitrović i Saša Vujković.

Kao zastupnika kluba za poslove preregistracije Skupština je odredila Antuna Viha.

Izborna procedura završena je formiranjem Nadzornog odbora, čiji su članovi postali Radoš Nedović, Milorad Ratković i Rajko Načić.

Ostatak vremena provedeno je u diskusiji oko osnovnog problema, nalaženja novog prostora za osnovne aktivnosti kluba.

Zaključeno je da članovi Upravnog odbora treba da preuzmu inicijativu, i u kontaktu sa organima uprave Opštine Kotor pokušaju da što prije riješe problem.

Vremena je, zbog roka u kojem treba ispuniti zahtjeve Ministarstva za sport, sve manje, dok raste opasnost da se jedan uspješan i ugledan klub ugasi i nestane interesovanje za šahovsku igru u našem gradu.

1 KOMENTAR

  1. Nikakvih komentara o Kotorskom sahu.To sto radi A.Vih ima i svojih nedstataka.On je od vlade kao i sah.saveza dok je bila jos zaj.drzava dobio sa D.Vujkovicem visoko priznanje kojeg mora opravdavati u svakom bogovetnom trenutku.A na njegov racun lete kritike od.Kotorskih sahista koji su me molili da se tu napravi red.Tako je Jovetic isao da igra na Cetinje jet klub je duze vrijeme zatvoren.Djurucic stari sahista igra ponekad sah u Ksmeliji i nije mu ptijatno kad vise ne sudi btzo turnire u klubu koji je po tome bio prepoznatljiv.Luka Petovic prvak Kotora koji me je prosle godine pobjedio u partiji na slijepo a ove godine mi je predlozio remi je takodje nezadovoljan i to ima ova nova upraba da rijesi.
    Ing.Milos Djonovic

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]