Video nasilništva na Svetom Stefanu: Obijanje, guranje, davljenje…

2

Ovako je prošao radnik obezbjeđenja u Miločerskom parku, a dio njegovih tvrdnji policiji vidi se i na ekskluzivnim snimcima nadzornih kamera koje objavljuje CdM. Tog dana s njima je bio i gradonačelnik Budve Marko Carević.

Mještani Svetog Stefana, Miločera i Pržna su u prethodnom periodu više puta provaljivali na prostor ekskluzivnog resorta AMAN koja upravlja Adriatic Properties. Najnoviji slučaj desio se prije dva dana kada je grupa mlađih građana na vandalski način porušila ogradu na ulasku na Sveti Stefan.

Mještani Svetog Stefana, Miločera i Pržna su u prethodnom periodu više puta necivilizacijski atakovali na imovinu kompanije Adriatic Propertis, koja upravlja draguljom crnogorske obale Svetim Stefanom. Najnoviji slučaj desio se prije dva dana je kada grupa mlađih građana na vandalski način porušila ogradu na ulasku na Sveti Stefan, kako bi spriječila izgradnju hotela Kraljičina plaža. Da stvar bude gora takvo ponašanje podržava i rukovodstvo budvanske Opštine, predsjednik Opštine Marko Carević i predsjednik SO Budva Krsto Radović. Slučaj je prijavljen budvanskoj policiji i čeka se izjašnjenje tužioca.

Događaj koji se dogodio prije dva dana snimile su nadzorne kamere. Na snimcima koje objavljujemo vidi se da grupa mladića dolazi do kapije Svetog Stefana prepire se sa radnicima obezbjeđenja i gura ih. Vidi se i da mladić sa kapuljačom na silu otvara kapiju.

Šta se tog dana dešavalo na Svetom Stefanu policiji je ispričao Todor Miljanić koji je zaposlen kao radnik obezbjeđenja u firmi Guardian World Podgorica za Budvu, a koju angažovala kompanija Adriatic Properties.

“Oko 8.30 časova telefonom me pozvao supervizor Branko Knežević i saopštio mi da dođem na Sveti Stefan, jer ima saznanja da će se okupljati mještani Svetog Stefana i protestovati zbog gradnje hotela Kraljičina plaža”, naveo je Miljanić u policijskom zapisniku u koji je CdM imao uvid.

Dodao je da je nakon tog poziva otišao na Sveti Stefan i stao kod kapije gdje se ulazi za Spa centar.

Miljanić je policiji ispričao da je na toj poziciji bio u društvu sa kolegom Ivicom Božovićem, kada je oko 11.30 sati vidio grupu mještana Svetog Stefana, njih oko 15, koja je prilazila kapiji Spa centra.

“Tada je kolegi Božoviću prišla grupa mještana. Pomislio sam da će ga napasti pa sam im se približio. Međutim, mještani su krenuli prema meni i počeli da me guraju od kapije. Među njima sam prepoznao Ognjena i Mladena Kažanegru i Vuka Jovanovića koji su mi govorili: Mrš odavde, slomićemo te, udavićemo te kao zeca!””, tvrdi Miljanić.

On dodaje da ga je u jednom trenutku Vuk Jovanović uhvatio za vrat, i da su zajedno pali.

“Uspio sam da se otrgnem i ustao sam. Tada su prema meni krenuli Ognjen i Mladen Kažanegra i još par meni nepoznatih osoba. Očekivao sam da će me napasti fizički ali nisu. Vuk Jovanović me vrijeđao “Mrš odavde, udaviću te kao zeca brate Srbine!. Ja sam otišao sa lica mjesta i ne znam šta se dalje dešavalo”, piše u policijskom zapisniku od 30. marta ove godine.

Ovo je drugi nasilni upad mještana na gradilište hotela “Kraljičina plaža”. Krajem prošle godine mještani su predvođeni Carevićem, nasilno provalili u Miločerski park, s namjerom da blokiraju gradnju hotela.

Ranije su iz kompanije Adriatic Properties saopštili da su naložili svojim advokatima u Londonu da upute dopis vlasnicima imovine po svakom ugovoru o zakupu, te da očekuju od vlasnika imovine na Svetom Stefanu da u potpunosti ispoštuju svoje obaveze.

CdM

2 KOMENTARI

  1. To su ti reakcionarni elementi, kojo misle da se neko njih boji, to su prckala i kabadahije , koje treba primjereno kazniti !
    Jordane poprugane, što si radio ?

  2. ,MOJ STRAH-BIO JE OPRAVDAN-OD VANDALIZMA ULIČARA-POTOMAKA “SOLUUNSIH DOROVILJACA”-KOJI JE TINJAO NA “KRALJIČINOJ (P)LAŽI” -U SLUČAJU DA PROPADNE 3O GODIŠNJA DEMOKRACKA VLDAVINA-DrPiSveto?
    PUSTI SNOVI…

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]