Vido Drašković: Dobrim se djelima postaje dobar, a zlim zao

8
Vido Drašković

Ubijanje neistomišljenika, (vjerskih, nacionalnih, ideoloških) je zlo djelo, a njegov izvršitelj zločinac. Zato je teško razumljivo da jedna vjerska organizacija može za sveca proglasiti ubicu i koljača, koji se svojim nedjelima hvalio javno.

Sinod Srpske pravoslavne crkve je sveštenika Milorada Vukojičića, vođu četničke crne trojke, koji se istakao ubijajući klanjem ideološke neistomišljenike, popa Maca, koga su zvali i pop koljač, proglasio svetim.

Ova bratija uspjela je, sa ciljem da satre crnogorski suverenitet i dostojanstvo, okupi i objedini lažne demokrate, ”naivne zelene”sa borcima za očuvanje srpskog hegemonizma.

Mandatar za sastav crnogorske vlade, nakon parlamentarnih izbora, je političko “dijete” ovog sistema vrijednosti. Vuk u jagnjećoj koži, dlaku mijenja, a ćud nikada. Taka vim se učinio pogodan da povede Crnu Goru u “budućnost” i pod tuđom zastavom ostvari njihov cilj.

Blage naravi, s osmjehom na licu i retorikom koja daje nadu, obećanjima da Crna Gora neće mijenjati zacrtanu politiku, uz uvažavanje njenih ustavom utvrđenih simbola, na kratko je obmanuo građane. Vrlo brzo se “snijeg otopio”i naziru se tragovi njihove zacrtane strategije. Nijesu još bili zvanično proglašeni rezultati izbora, a mandatar je potrčao da poljubi ruku svome političkom roditeljtu, članu sinoda SPC, čime je zavrijedio ime rukoljubac, koji je Macu proglasio svetim.

Postavlja se pitanje da li je antifašistička država, čiji su građani dali povjerenje da formiraju vlast onima koji slave popa Macu i njegovo nedjelo?

Koliko im je zakletva da će poštovati Ustav iskrena, vidi se iz stave mandatara po kome je Crna Gora srpska a ne građanska država, kako je zapisano uUstavu.

Konstitutivne sjednice Skupština opština u kojima su građani povjerili da vrše vlast dali ovoj tročlanoj koaliciji po pravilu ne počinju intoniranjem državne himne. Poslanici dijela njihove koalicije ne prisustvuju intoniranju himne u CG parlamentu, čime su pokazali odnos prema državi.

Dovođenjem sveštenika da osvještavaju opštinske prostorije pokazuje koliko im je stalo do sekularne države i multinacionalnog i multireligioznog sklada. Ovo je primjer koliko im je stalo do poštovanja Ustava.

Interesantno je pitanje da li međunarodni partneri “Zelenih” znaju sa kime žele da Crnu Goru vode u Evropu?

Kako se niko od konstituenate vladajuće koalicije nije ogradio od čina SPC, tj. proglašenja Mace za sveca, bojim se da je to poruka: ”Đe je Maca stao, mi ćemo nastaviti”, kaže se u saopštenju predsjednika OO LP Kotor Vida Draškovića, dostavljenom Skala radiju.

8 KOMENTARI

 1. Sramota da poklanjate paznju ovim marginalcima koji se nikada, ali bas nikada nisu pitali nizasto, pogotovo ovaj sto u te klupe sjedi evo 20 godina. Doduse kad se pogleda i nema ko drugi, sve gori od gorega u te gubitnike. Em uhljebi, em preletaci, a pogotovo neznalice.

  • Drage ne spletkari, nije ti ovo Sorošijada, a ni te krempite sa Parila nešto ne idu, ima i boljih pašta i iz boljih ruku! Bolhe su Bečke šnite, one bez austrougaskog šuga, iz crvenog Beča, ne iz Hitlerove pivnice i ovdje, ne iz
   Carevićevog mračnog podruma !

 2. Vido nemo emocije od Zapada i njihovih “zelenih” očekivati, zar Te istorija ne uči kako su Crnu Goru prepustili,
  posrbljavanju i represalijama srbijanske soldateske 1918.god.
  Zadrvili ste sa i u NATO, iako ste se Titu “kleli” , da nećete sa Njegovog puta skretati, tako da nemoj opominjat
  antifašiste (one dosljedne), da je po tebi upitan antifašizam države!
  Nije upitan, nego je upitno kome Ti takve “račune” i floskule ispostavljaš,
  imenuj ih, valjda Te nije strah ?
  Inače, odavno Ti, kao i dr. političari , igraš ping-pong, odluči se , kojem ćeš se privoljeti carstvu, a osudi i devijacije
  u svome dvorištu!
  Basta li Ti Vido, reć, da smrdi od glave,
  ma čije, ajd u zdravlje i opasulji se !

  • …KAŽE MOJA UJČEVINA-CRNOGORCI(SVAKA VAM JE PRIČA ZALUDNJA-JER SAMO MAJKA RAĐA..ZAR NE?!)-OD ČEGA SE PITA PRAVI(TE)-A OD ČEGA NE PRAVITE-A TI VI POSRED OVOGA DRUGOGA..PA NE VIDITE SEBE U ONO NJEGOŠEVO ZRCALO-PRED KOJIM STE- SVAKO JUTRO-ZLA GOVEDA JUNAD DO VIJEKA?!!!JER DA NIJE RAKO-TI-VI BI STE SE ODAVNO VIĐELI U NJEGOEVO”-VAMA DAROVANO ZRCALO”…IZ KOJEGA SE VIDTE NA “TITOVOM PUTU-“ĐA STE SPRCALI “VI BEZ GLAVE I UTROBICA”… NAŠU CRNU GORU-ALI NE I VAŠU..U KAM SE STANILI!!!NE PONOVILI SE NI U ARHEOLOGIJI!!!

   • AJD’ JORDANE, IZVADI TI BOKUN DROBA I KOMAD UTROBICE, DA TI KAM SA SRCA PANE I DA TE NE IJE RĐA VIŚE, OBUCI PELENE ,
    OPERI MUDANTE SA ŠARENIJEM PUCIMA, ZAJEDNO SA TVOJIM ČUVENIM ŠIROKIM GAĆAMA !

 3. A sto mi je sad zao te tebe ne glasah. A od bedema opet nista, a sve ste bili pripremili sa istom ekipom. Dakle od bedema nista, ali od Komita ce biti nesto, pa pomalo krenite u San Giovanni da cistite drace kao onaj dan u jul mjesec.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]