Vido Drašković: Kotorske igre bez granica

7
Vido Drašković

Na kotorskoj političkoj pozornici nastavlja se komedija. Akteri komedije, konstituenti vlasti, nikako da okončaju ove igre bez granica. Zakazuje se nastavak XVI sjednice Skupštine Opštine, ali nikako da se održi. Kako se danas ljudi klade u sve i svašta tako kladioničari s nestrpljenjem očekuju kada će se u kladionicama nać i pitanje: dali će se održati ili neće nastavak ove sjednice?

Neodržavanje sjednice koristi predsjednik opštine koji samoinicijativno pod nadzorom odbornika sa izborne liste SNP-a donosi odluke na osnovu kojih se nekontronisano troše sredstva građana.

Parlament kontrolisan nakon oktobarskih izbora potsjeća na rijeku ponornicu. Kao što rijeka jedno vrijeme teča pred pogledima na površinu zemlje, tako je konstituisanje opštinske vlasti proteklo pred očima javnosti. No kao što poslije izvjesnog  vremena  rijeka ponire i dio toka teče ispod površine zemlje nepoznatim tokom, tako konstituinteti vlasti nezadovoljni podjelom kolača, malog za njihove apetite, zaboravljaju zašto su ih građani birali i “poniru“ u za javnost  nepoznate tokove trošenja sredstava građana. No za razliku od rijeke ponornice koja poslije izvjesnog vremena izlazi na površinu, poslovi opštinske vlasti i dalje se odvijaju mimo programa i plana rada, a na osnovu Odluka donijetih od strane predsjednika opštine. O zakonitosti ovako donijetih odluka svoj sud će dati institucije, a ocjenu građani.

Izlazak iz “ponora“ rada izvršne vlasti zavisi od toga koliko povjerenje uživa predsjednik opštine od onih koji su ga izabrali, tj.da li će dati legalitet i legitimitet odlukama koje je donio potvrđujući ih.

Izvršna vlast se ponaša kao da izvršava sve ono što je obećala, no pitanje je da li građani u to vjeruju, kaže se u saopštenju OO LPCG Kotor, koje potpisuje predsjednik Vido Drašković.

7 KOMENTARI

 1. Vido stavi prskalice na tu jelku.
  Zelim dat djede mraz donese bar
  koset kastradine, sa Njegusa .
  Ako sto pretekne od priganica posalji
  strigama od NVO..

 2. Vidace nemo se muciti oko ove kupljeviñe, raste korov .
  Skupstinski skerzzi i privjesci se ugnjezdili u tople kancelarije i prckaju
  narodne pare.
  Nego znas sto , mogo bi i Ti malo
  smrsati, jer ako dodje da treba po glavicama skakati, treba imati kondicije.
  Je li jos aktuelna ona legalizacija
  prostitucije i lakih droga?
  Oce li sjore u vetrine mecat , na Parilo?
  Ka u Amsterdam ?
  Ko ce u ziri biti?

 3. Čika Vido, mnogo mi se dopada taj Vaš šešir. Da li je tačno da je od čiste kože od teksaških goveda? Ako biste bili ljubazni da kažete gdje ste ga nabavili? Ja bih kupila jedan takav, ili sličan.

  • Vudu je djede dosao 1914 da brani Srbiju a šešir je od djeda tako da nema kupovine šešira od 🐃🐃🐂🐃🐂🐃

   • Ljuta ali si se rogovane stoke dovatila?
    Je li more slano ili ljuto, pocuca li
    koliko od mulca do sad ?
    Plava riba u mreze ulazi.
    Trupici i palamide su na trpezi!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]