Vido Drašković: Mora se brzo raditi i izvući pouke iz brojnih grešaka prethodne vlasti, liberali će biti kooperativni

7
Vido Drašković

Bivša predsjednica SO Dragica Perović nije se danas pojavila na sjednici koju je sama zakazala i na kojoj bi se razmatralo o njenoj smjeni. Kako je Skupštinska većina već ranije održala sjednicu i smijenila je, ona je, po svoj prilici, prihvatila činjenice i danas niko od opozicije nije došao u Skupštinu. Vido Drašković, predsjednik kotorskih Liberala i odbornik u SO Kotor je kazao, gostujući u Skala radiju, da smatra da joj ništa drugo nije preostalo i da se na taj način konačno stavila tačka na haos koji je Kotoru stvorila bivša vlast.

Odbornik Drašković se sjetio slike u predsjedničkom kabinetu nakon izbora 2016. godine  na kojoj se vidi oduševljenje Demokrata pobjedom. Slika je sve  sama rekla i tada je bilo jasno da ta vlast neće dugo izdržati.

Najbolji primjer njihovog nesnalaženja u vlasti svjedoči podatak da 15 mjeseci nije funkcionisala opštinska skupština. Nije samo SDP opstruirao njihov rad, smatra Drašković.  Jedno vrijeme su jasan odnos prema njima pokazivali i URA, pa čak i FRONT. Kakav je odnos prema njima najbolje je pokazala konferencije za medije koju je prije par dana organizovao Jokić na kojoj nijesu došli odbornici upravo ovih stranaka koje su bile dio koalicije na vlasti.

Oni će sigurno pokušati da opravdaju i nađu razloge za uzroke. Opet će im drugi biti krivi, jasan je Drašković.

Na pitanje da li u ovom slučaju ima govora o političkoj korupciji, šef kotorskih liberala je saopštio da je kompletan Klub odbornika SDP-a potpisao inicijativu, a da je dosljedna na kraju ostala samo dr Lončarević. Drašković se zapitao ko je onda u korupciji. Oni koji su bili nedosljedni, potpisali inicijativu pa odustali, ili gospođa Lončarević koja je ostala dosljedna datoj riječi. Građani Kotora to znaju da cijene.

Osvrćući se na promjenu brave na ulaznim vratima SO Kotor od strane bivše predjednice Perović, a po nalogu bivšeg predsjednika opštine Jokića, kako bi se onemogućio ulazak odbornika u svoje prostorije, Drašković je kazao da to izgleda jedino u Kotoru može.

To spada u korpus krivičnih djela i zbog toga je nova skupštinska većina podnijela protiv njih krivičnu prijavu.

Državni organi su bili obavezni da odmah reaguju i omoguće odbornicima da normalno obavljaju svoj posao, kazao je Drašković. Nevjerovatno je da je onemogućen rad Skupštinskoj službi, jer im je Perovićeva zaključala radne prostorije i rasporedila ih na rad u opštini.

Što se tiče otvaranja skupštinskih prostorija od strane Komisije koju je formirala nova skupštinska većina, šef liberala Kotora smatra da nije trebalo formirati nikakvu Komisiju za otvaranje vrata, odnosno da bi se otpečatila sala jer su odbornici prirodno imali potrebu da uđu u svoju kuću. Drašković nije bio prisutan prilikom otvaranja vrata iako je na karikaturi koju je prethodna vlast lansirala upravo on, pa je prokomentarisao da im je takva svaka istina.

I danas po medijima priča koju odlazeći plasiraju  da sve ovo što je uradila skupštinska većina  nije u skladu sa zakonom. To je jedino što im je preostalo rekao je Drašković. U petak se bira novi predsjednik opštine i tada će se, po njemu staviti tačka na ove probleme i kreće se u rad, jer više nema opravdanja. Pred nama su problemi koje po prioritetima treba rješavati da bi se stvorili uslovi za normalno funkcionisanje grada.

Liberali će se dogovarati o svemu sa predstavnicima skupštinske većine kojoj pripadaju. Bitno je naći ljude, bez obzira iz koje su političke opcije, koji će odmah krenuti u ozbiljan posao.

Raznorodnu koaliciju koja je tvorila predhodnu vlast je dovela mržnja prema bivšoj vlasti i sve do momenta dok su se konstituisali, a trebalo im je 4 mjeseca, u tome su bili jedinstveni, ali kad je trebalo krenuti na rabotu, razjedinili su se, smatra Drašković.

Na nama je da izvučemo poku i iz naših ranijih grešaka, a posebeno na osnovu  grašaka i promašaja odlazeće vlasti.

U jeku smo turističke sezone, a tek treba da se konstituše lokalna uprava. Mnogi sekretari sekretarijata su napustili svoja radna mjesta i zatražili 12 plata. Brojni su problemi. Može li se sve stići?

U srcu grada je ruglo, šut od srušenog hotela Fjord koji se pod hitno treba ukloniti, rekao je Drašković.

Saobraćajna gužva koju i pored obećanja prethodna vlast nije riješila po Draškoviću ima rješenja i mora je biti. Profesori saobraćjanog fakulteta i stručna javnost davali su neka rješenja i ranije. Bilo je planova na tu temu. Treba ih aktuelizovati i naći optimalna rješenja.

Šef  kotorskih liberala je jasan u ocjeni da je, nakon potpunog preuzimanja vlasti, neophodno uraditi revizuju svih poslova koje je radila prethodna vlast. Mnogo se toga trošilo bez pokrića, poput lošeg rada rukovodstva kotorskog Kulturnog centra i polupraznih sala za izvođače i grupe kojima se dijelilo šakom i kapom.

Na pitanje Skala radija hoće li se liberali uključiti u rad lokalnih organa uprave, Drašković je rekao da će se dogovarati o svemu sa koalicionim partnerima, odnosno novom većinom, kojoj liberali prirodno pripadaju, i da neće biti nikakvih ucjena.

Kotor ima kadrova i za njih treba da ima mjesta. Prošla vlast je samo bila produžena ruka njihovih centrala kako bi izdržavala njihove  kadrove iz drugih sredina, zaključio je Drašković.

7 KOMENTARI

 1. Bravo Vido….
  da vidimo koliko ce vama trebati vremena da odnesete ruševine Forda….
  koliko je vama trebalo riješiti taj problem ili mislis da je onakav kakav je bio Fjord prije rušenja ljepše izgledao?
  Što je sa ruševinom Rivijere..onakvog smrada nema ni u Bruklinu…to je bila prodaja DPS i vas kao koalicionih partnera….
  Da iz groba izadje Vicković odmah bi se nazad vratio kad bi vidio liberale sa milovcima

 2. Vala, ako ovaj veliki radnik ne spasi Kotor, niko neće. Što ne izmjeri koliki je doprinos dao gubitku vlasti u Kotoru 2016-te godine, sa svojim nakaradnim i neutemeljenim kritikama.

  • Bokelju ima Vidak pravo, ne blati anonimna, propade ti oravac.
   Ima li ribe , siješ li so sa profesorom u penziji ?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je skala@t-com.me.