Vido Drašković: „Najveći zločin u svijetu“zabranjena da građani ne bi čuli za monstruozne zločine nad crnogorskim narodom

1

Sila boga ne moli .Koalicija „Za Budućnost Kotora“i izborna lista, Demokratske Crne Gore, Vladimir Jokić –„Kotor je moja nacija“, s pozicije lokalne vlast ,počeli su veliko spremanje, zasnovano na jednoumnom sistemu. Uzdizanje nacinalizma  i korporativizam neistina su obilježje velikog spremanja.

Srpska kulturna elita je rob mitske priče i prošlosti. Njen mit je zamjena za istoriju i sadašnjost. To danas najdoslednije predstavlja Srpska pravoslavna crkva i Srpska akademija. Talas nasilja prema istini predvode majstori demagoške, propagandne mreže.

Nova, naučno zasnovana viđenja od velikog  su značaja za ukupno naše saznanje o slavnoj epopeji Crne Gorei zločinu učinjenom prema njoj.

Knjigu Jovana Čubranovića „Najveći zločin u istoriji“smo shvatili, ne samo kao intelektualnu radoznalost,  već i civilazijsko, humano, demokratsko i nadasve moralno pravo, ali i obavezu svake lićnosti na odbranu istine.

Pod izgovorom da će istina uznemiriti dio građana lokalna uprava je spriječila promovisanje knjige.

Ignoratskim ponašanjem prema grupi građana, podržanih od strane opozicionih partija, na njihov zahtjev da ih primi  povodom nedozvoljavanja održavanja promocije knjige „Najveći zločin u svijetu“u Sali Centra za kulturu, potvrđuje podređenost jednoj ideologiji, i to onoj koja se zalaže da se upravlja i organizuje vlast u Crnoj Gori iz Srbije.

U skladu sa sloganom svoje partije „Pobjede a ne podjele“predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić se ponaša kao predsjednik etničkih Srba, iako bi trebao da je predsjednik svih građana.

Ako je kultura temelj svakoga naroda, a demokratija izraz stanja duha naroda, postavlja se pitanje: na kakvijem je temeljima UNESKO-ov Kotor ova lokalna vlast postavila, sprečavajući promociju knjige?, kaže se u saopštenju OOLPCG koje potpisuje predsjednik Vido Drašković.

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].