Vido Drašković: Protutnjala je godina od kotorskih lokalnih izbora

0
Vido Drašković

Budžet opštine se puni po planu.

Građani uredno i disciplinovano ispunjavaju svoje obaveze.

Kako vlast ispunjava obećano i očekivanja građana?

Zapošljavaju, po nalogu svojih centrala, članove u opštinsku administraciju i društva sa ograničenom odgovornošću čiji je osnivač opština.

Partijskom elitom, značajnim partijskim članovima i bliskim prijateljima i prijateljicama lidera partija koje vrše opštinsku vlast, nakon što su im prilagodili sistematizaciju kadrovski “ojačaše“ akcionaško društvo Luku Kotor.

Opštinska vlast se promijenila,no ovim društvom u kontinuitetu glavnu riječ vodi isti politički subjekat koji je pod uticajem privatnog lobija i za čiji interes radi.

Kad je izvjesno da je Vlada spremna da bez raspisivanja tendera ustupi luci na upravljanje operativnu obalu, pod uslovom da luka pokaže sposobnost stvaranja uslova za siguran boravak kruzera u zalivu.

Najbolje bi bilo da luka sama investira u realizaciju plana, usvojenog od strane INDP-ia kao najbolji plan na istočnoj obali Jadrana sa spremnošću da pomognu sa 150000 e.

U ovom slučaju sva dobit i benifiti bi pripali luci.

Dobit luke u 2016. godini oko milion eura, obeštećenje, ukoliko je menadžment luke pokrenulo postupak za obeštećenje po osnovu davanja koncesije za pilotažu privatnoj agenciji rješenjem koje je ukinuto nakon dvije godine, oko 1300000 e su garancija za sposobnost luke da sama može obezbijediti uslove za siguran boravak kruzera u zaliv kao smanjen štetan uticaj na životnu sredinu.

Privatni interes je prevladao “moćnicima“ je bilo važnije podijeliti dividendu napuniti svoje džepove nego uložiti u sigurnost, čime je umanjena mogućnost luke da sama obezbijedi sigurnost boravka kruzera.

Izvršni direktor luke tek što je sio u fotelju izjavi da im se ne isplati vršiti pilotažu, čime ovaj najprofitabilni dio posla prepušta privatnicima, koji će “se žrtvovati u opštem interesu i sa gubitkom vršit pilotažu“.

Ovu prvu godinu opštinske vlasti obilježilo je zapošljavanje članova partija koje vrše opštinsku vlast kao i njihovih pristalica po nalogu centrala, jak uticaj privatnog lobija, kao i diskriminacija dijela građana, koji slušaju komercijalni radio i đecu koja uče vaterpolo kod najtrofejnih crnogorskih sportisa u VA Cattaro, stoji u saopštenju Liberalne partije, koje potpisuje predsjednik OO LP Kotor Vido Drašković.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].