Vido Drašković: Slaba vajda od napada praznom puškom

30
Vido Drašković

Napad je najbolja odbrana, no kad se napada praznom puškom, tj.bez argumenata, slaba je vajda.

Uvaženi gospodine Ivanoviću, ne morate brinuti za moje zdravlje. Tačno je da sa sluhom ne stojim najbolje, pa ne koristim usluge šaptača. Što se tiče nalogodavaca, moji nalogodavci su građani čije interese zastupam u granicama mojih skromnih intelektualnih mogućnosti. Poznato je da poluistine služe za zbunjivanje građana, pa ću, u cilju pojašnjenja ispraviti pojedine navode iz Vašeg saopštenja.

Tačno je da 2015. i 2016. g. vlast u kotorskoj opštini vršila koalicija u kojoj smo i mi bili jedan od konstituenata. Samim tim LP je u Odboru direktora “Luke Kotor“ AD imala svoga predstavnika. Međutim, zaboravljate da je izvršni direktor u to vrijeme bio iz redova Vašeg sadašnjeg koalicionog partnera SDP-a, predlagača zakona koji je bio smetnja davanja koncesije bez tendera. Od naše strane je pokrenut postupak  za ukidanje rješenja kojim je omogućeno privatnim  agencijama da vrše pilotažu na štetu Luke Kotor. Do okončanja spora nije se moglo ništa preduzeti. Konačno, nakon dvije godine, u septembru 2017, ukinuto je rješenje kojim je bilo omogućeno agenciji da vrši pilotažu. Ukidanjem rješenja stvorili su se uslovi za pokretanje postupka za obeštećenje. Podsjećam Vas da je na  vlast i tada bio kostituent koga danas podržava Vaša partija, tako da mi nijesmo mogli pokrenuti postupak za poništenje rješenja i obeštećnja. Tu mogućnost je i onda i sada imala jedino aktuelna vlast.

Građani Kotora sumnjaju da je razlog nepokretanja postupka za obeštećenje činjenica da u sadašnjem Odboru direktora sjedi lice koje ostvaruje zaradu vršeći pilotiranje za agenciju koja je bespravno vršila pilotažu. Nadam se da znate da je 2015.g po pokrenutom postupku za obeštećenje zbog bezpravne pilotaže na štetu Luke Kotor AD uslijedilo obeštećenje kompanije od 146.000. eura.

Stvarne mjere koje ste preduzeli usrećit će i unaprijedit Luku, samo bi bilo bolje da je ovako više ne unapređujete. Kako vidim, Vi znate za štetne radnje. Vjerujem da ćete kao odgovorna partija razotkriti počinioce i privesti ih poznaniju prava.

30 KOMENTARI

 1. Draga Skalo. Nemojte vise ovog Vida stavljat na portal da se ljudi poprduju s njim. Nije on los. Samo mu cinite medvjedju uslugu.
  Molim vas.

 2. Dobar dan Gospodine Trajkovicu. Ne znam kako mu uspjeva sa 2 evra postici takvu gojaznost. Mislim da se Gospodin Vidoje hrani na Galofax.

 3. A moj Veljko,cime se ti bavis u zivotu osim sto pises knjige ovdje po portalu????Imasli ti kakvo zanimanje u zivotu?Odmori malo,secer ces dobit od nervoze ako ga vec nisi dobio?Vise ti napises ovdje tekstova svakodnevno,nego Skala novih informacija za nedelju dana :):):):)

  • Ivane prevrtacu koliko maski ti imas? Koliko nikova sa suprotnim komentarima! Besposlen si i zlocan “Ivane”!Znas li ti uopste sto mislis ili ti je bolest u glavu toliko uzela maha? Toxico!

   • Ako mislimo na jada kojeg smo u Skaljare prepoznali tj sam se z….o i odao on ti je odje ubaceni elemenat. Ubacili glupoga da muti i vrjedja a nada se rezultatima svoga zadatka. Svaki dan je sve grdji i ludji. Casti jado rakiju u kafanu dati nam ne zapane! Makni tu zmiju iz spaga kakvijem debelim rukavicama!
    Pozdrav Skali!Neka dusmani puvaju u p…o!

  • Ivane , pisanje teksta zahtijeva određene sposobnosti od autora. Sat vremena za napisati nešto na temu društva u kojem živimo nije mi teško izdvojiti. Naročito ne po kišnom vremenu. Šta ja još radim u životu ? Nemam ti namjeru polagati račune iako to nije neka moja tajna jer sam osoba bez “skrivenih djelatnosti”. Bolje to pitanje čime se još bave u životu , postavi “asovima” iz lokalne i državne politike. Crkavice od plata koje oni primaju i imovina koju posjeduju u većini slučajeva se ne podudara.

 4. Iz ovog dijaloga Muo – Tabačina mogu jedino sa sigurnošću zaključiti da Vido ne popravlja zube kod Baća.

 5. Zanima li nekoga ovo prepucavanje između ova dva cabellero-sa ?? (Pretpostavljam da ne poznaju španski jezik pa ću im u cilju sprečavanja neosnovane tužbe za uvredu odmah i prevesti riječ caballero je u prevodu vitez. Dakle kompliment a ne uvreda.) Dobri moji vitezovi ostavite se međusobnog prepucavanja preko najjačeg opštinskog medija i meni običnom građaninu i urednom platiši poreza , te ostalih nameta objasnite sledeće:
  1. Kada ćemo vidjeti obeštećenje za korupcionašku aferu Trsteno koja se dogodila u vašem zajedničkom mandatu.
  2. Šta ćemo sa konfekcijom “Jadran” Perast koja je trebala da odjeva vojsku i policiju a uništena je zbog lokacije na kojoj se nalazila.
  3. Šta ćemo sa pogonom “Ljekobilja” Risan firme sa najzdravijim konceptom poslovanja u bivšoj državi kojoj je lokacija na kojoj se nalazila takođe došla glave. Nestale su i mašine.
  4. Šta ćemo sa ružnom građevinskom ogradom oko razrušenog hotela Teuta u Risnu koja ničemu ne služi osim šta plaši turiste iz Risna? Hoćemo li je ukloniti ili staviti pod napon?
  5. Šta ćemo sa onom brukom od zgrada u Kostanjici koja narušava i devastira vizuru Boke? Hoćemo li je ozeleniti ili nastaviti gradnju dok nas ne izbace iz civilizovanih naroda?
  6. Šta ćemo sa onim objektom u tvrdoj gradnji na lokaciji Turski rt na Verigama? Samo montažna gradnja je tamo bila dozvoljena a ono je prava mala tvrđava “Fort Verige”. Ko je kriv? Ko je izdao dozvolu?
  7. Šta ćemo sa risanskim palmama koje djeluju zastrašujuće?
  8. Gdje su nestale risanske pare iz opštinske kase? Samo od komunalija bilo je tamo više od milion €? Đe su pare vitezovi čistoga obraza ?
  To bi bio prvi set pitanja za vaše “suprostavljene” koalicije . I ne svađajte se možda poslije sledećih izbora opet budete zajedno ako vam se interesi poklope. Stalno imajte u vidu da od harača i ostalih nameta vi na vlasti živite. Nijeste ludi da se topite po brodovima kao mi pomorci da bi ste doma donijeli koji zdravi euro.

  • Postovani Veljko, Podrzavam Vas komentar. Harac se redovno kupi, svako pomalo cupne cim se domogne vlasti a gradjani ne vide nikakve koristi ni od Bacove koalicije, ni od DPS-a a Boga mi ni od ovih zadnjih nema sto da se vidi osim semafora. Odje nije u pitanju politicko opredijeljenje nego lupeski mentalitet svih nas. Nije bitan politicki program jer ko god sjedne u fotelju ponasa se isto kao njegov predhodnik.

   • TOMO, “lupeski mentalitet svih nas”zadrzi za sebe kad ga osijecas u sebi. Svaka ti cast “ljudino” na lupeskom mentalitetu. I ja sam covijek od krvi i mesa i imam mana kolko oces. ALI NIKAD NE BI KRAO! Kad bi ti sad naveo da sam mogo to cinjet a nisam ti bi mi reko da ja lazem tako da nemamo sto dalje replicirat.

    • Ne znam , Selo moje, sto se prepoznajete jer nisam polemisao sa vama. A “lupeski mentalitet svih nas” se odnosi na sve koalicije koje su bile na vlast u KO, jer je vlast ogledalo gradjana jer ih gradjani biraju. Svaka partija koja je bila na vlasti je pomalo uzela, koliko je mogla tako da “selo moje” rezultati se vide svuda oko nas. A vama licno ako ste bili posteni svaka vam cast ali to bi trebala biti odlika vecine a ne pojedinca.

   • @Tomo , možda lupeški mentalitet i nije primarna karakteristika crnogorske populacije. Dvije su vrste lopova oni sitni provalnici i ovi drugi koji puno žele imati ali neće da se žrtvuju za sticanje te imovine npr. radom u inostranstvu ili dugogodišnjom plovidbom. Takvi se hvataju vlasti.
    Mi smo u svijetu prepoznati kao izuzetno koruptivan narod i to je glavna karakteristika. Nije to nešto od juče. Sjetimo se drugog svjetskog rata kada je Cetinje na jednoga partizana imalo više od deset špijuna koji su cinkarili za slaninu , hleb i kobasice.
    Pritisak na talijansku komandu bio je toliko masovan da su nesretni talijani na ulazu u kasarnu istakli natpis: “ŠPIJUNE NE PRIMAMO”
    ( Ovo mi je ispričao i dan danas živi učesnik 2 svjetskog rata i član tadašnjeg SKOJ-a ).
    Danas to izgleda ovako. Mega lopov ukrade siotinjskoj državi 100 miliona. Onda 20 miliona od toga podijeli “sitnoj boraniji” koja bi ga trebala krivično goniti i osuditi.
    Dodatnih 10 miliona podijeli “najsitnijoj boraniji” za kupovinu njihovih glasova na izborima i na taj način osigura opstanak svog kleptokratskog režima na vlasti.

    • Postovani i ja jedem isti hleb kao vi tako da znam dosta o tome. U pravu ste sto se tiče korupcije i mega lopova, samo što bi svi htjeli da budu mega ali ne mogu. Onda mi veličamo te “mega” lopove- svaka mu čast kako se snašao! To je opet problem balksnskog mentaliteta.

   • Svaki cigo svoga konja hvali!
    Pa onda pred zrcalom : pametan sam, bitan, posten! Hleb-kruh, Od Suranja do pazara.Sve po potrebi obrni prevrni.

 6. Od koje i kolike plate se ovaj covjeculjak hrani? Ko to hrani?
  Imam utisak da moze da izije kao vepar. Prijatno mu bilo.
  Ja sam elegantna jer mogu da potrosim na hranu 2 eura za citav dan.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].