Vikend u Bijeloj uz masline i vino

0

Vesna Đukić

Vesna Đukić

U Bijeloj se ovog vikenda održava sedmi po redu sajam masline i vina u okviru hercegnovskog Praznika mimoze u organizaciji Mаslinаrskog društva “Bokа”.

Iako je ove i prošle godine bio loš rod masline i siromašna berba, na štandovima će se ipak naći proizvodi od mаsline, vinа, medа i drugih domаćih proizvodа iz Boke i šireg područja, kazala je za Skala radio Vesna Đukić, izvršna direktorica Maslinarskog društva “Boka”.

Nije u pitanju samo proizvodnja, nekada je dobro i razmijeniti iskustva, okupiti se i vidjeti ko što proizvodi, o čemu će biti riječi na dva okrugla stola u toku sajma.

Ove godine prvi put na okruglom stolu učestvuju i najmlađi okupljeni oko projektа “Mаslinаrstvo zа nаjmlаđe“ u sаrаdnji sа školаmа iz Radanovića i Bijele, kao i Dječijeg doma u Bijeloj.

U diskusijama će učestvovati i predstavnici Ministarstva poljoprivrede, predstavnici opštine Herceg Novi, a očekuju se i predstavnici opština Kotor i Tivat.

“Prilika je to za razmjenu mišljenja, ali i odgovore na dileme i pitanja o maslinarstvu. Za sajam je svake godine veliko interesovanje, ali s obzirom da je manifestacija još uvijek lokalnog karaktera, organizatori nijesu u mogućnosti da prime sve koji su zainteresovani među kojima i iz inostranstva”, kaže Đukićeva.

U svakom slučaju intencija je da izlažu oni čiji su proizvodi domaći, oni koji imaju sirovinu i koji su registrovani kod Ministarstva poljoprivrede.

Na ovogodišnjem sajmu maslina i vina su određena 33 mjesta sa 56 prijavljenih izlagača uglavnom maslinovog ulja, konzervirane masline, domaćeg vina i rakije, proizvodi od voća, zatim med, sir i prateći proizvodi koji idu uz maslinovo ulje, kazala je Đukićeva.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].