Virtualna stvarnost umjetnika iz Ukrajine

0

izložba Klasika budućnosti

„Klasika budućnosti“, naziv je izložbe koja je u četvrtak 12. decembra otvorena u galeriji Kulturnog centra „Nikola Đurković“ i odražava trend savremenog društva, estetiku, ekologiju i odgovor na potrošnju.

Izložbu je organizovalo Udruženje za razvoj međunarodnih odnosa ADRUM i Ambasada Ukrajine u Crnoj Gori u saradnji sa kotorskim Kulturnim centrom „Nikola Đurković“.

Na platnima je pretstavljena savremena umjetnost  kroz progresivni razvoj društva, ali i opomena i nagovještaj onoga što se može desiti ako društvo ne slijedi put odgovorne potrošnje.

“Možda će u tom slučaju biti potrebna potraga za drugim planetama. Izložba se sastoji iz četiri dijela – druga planeta, virtualna stvarnost, paralelni svijet i budućnost. Jednostvana zadovoljstva poput trčanja, zdrave prehrane i opuštanja na moru, kao i čist zrak postaće rijetkost, a ljudska ličnost će biti smještena u androidna tijela, jer će čovječanstvo izgubiti funkciju rađanja. Ovaj projekat je sa uspjehom predstavljen u nacionalnom muzeju u Kijevu, a kritičari su ga nazvali novim trendom u savremenoj umjetnosti”, kazala je Tatjana Kolesničenko, predsjednica Udruženje za razvoj međunarodnih odnosa ADRUM.

Autor izložbe Aleksandar Udra je predstavio proces rada istakavši da su na fotografijama predstavljeni živi ljudi čak i roboti.

Konzul ukrajinske ambasade u CG Mihail Šmatov je izrazio zadovoljstvo prilikom da Kotoranima predstave ovu  ukrajinsku modernu izložbu posebno zbog toga što je kako je kazao tema ekologije veoma važna u Crnoj Gori.

Šmatov je poželio da svako u sebi pronađe odgovor na ove slike.

U ime domaćina  goste  umjetnike, konzula Ukrajinske ambasade u Crnoj Gori i posjetioce je pozdravila Tanja Miljenović, vd. direktorice kotorskog Kulturnog centra „Nikola Đurković“.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]