Više incidenata na crnogorskim ulicama, policija neće dozvoliti sukobljavanje građana

0

 

Uprava policije je juče tokom dana zabilježila više incidenata koji su se dogodili šest gradova.

Kako su naveli u saopštenju, policija preventivno djeluje i reaguje u svakoj situaciji u cilju očuvanja stabilnog javnog reda i mira i zaštite bezbjednosti svih građana Crne Gore.

Iz Uprave policije su pozvali građane da poštuju zakonske propise, i poručili da neće dozvoliti sukobljavanje građana na crnogorskim ulicama.

“U Budvi je policija identifikovala lice koje je na nacionalnoj osnovi vrijeđalo jednu osobu i u toku su aktivnosti na njegovom procesuiranju”, naveli su u policiji.

Zbog napada da policijskog službenika u Herceg Novom jedna osoba je uhapšena zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru.

Policija u Baru radi na identifikovanju lica koja su ispred jednog ugostiteljskog objekta upućivala uvrede gostima i vlasniku objekta.

Krivična prijava je podnijeta protiv L.M. (38) iz Nikšića, koji se sumnjiči da je ispalio nekoliko hitaca i odbacio vatreno oružje koje je policija pronašla i izuzela.

“Nikšićka policija radi na tri predmeta koja imaju veze incidenata koji su se dogodili juče na teritoriji ovog grada i to u odnosu na četiri lica zbog napada na službeno lice, zbog narušavanja javnog reda i mira i uništavanja imovine. Osim toga 29 lica je sankcionisano zbog prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima”, saopšteno je iz Uprave policije.

U Pljevljima je u jednom ugostiteljskom objektu došlo do fizičkog obračuna više osoba, a događaj je policiji prijavio E.P. kada je naveo da su njega i još jednu osobu fizički napala nepoznata lica u bašti ugostiteljskog objekta.

“O događaju je obaviješten državni tužilac, lica su identifikovana a dalje mjere i radnje su toku. Osim toga, zbog uvreda upućenih E.P. koje su se desile nekoliko sati kasnije policija je upoznala tužioca koji se izjasnio da nema elemenata krivičnog djela”, pojašnjavaju u policiji.

Takođe, policija u tom gradu je postupala po još jednoj prijavi zbog upućenih uvreda i identifikovala osobu, od koje je uzeta izjava. Tužilac se izjasnio da se u radnjama lica ne stiču elementi krivičnog djela.

“Prijavljen je još jedan događaja u vezi nesporazuma između dva lica povodom kojeg policija nije imala elemenata za postupanje”, navode u policiji.

Vezano za napad na vozilo Radio televizije Crne Gore, policijske aktivnosti su u toku.

U Bulevaru Ivana Crnojevića sinoć je došlo do narušavanja javnog reda i mira tako što je više osoba ušlo u jedan ugostiteljski objekat i počelo da lomi čaše i fizički napada goste, nakon čega su ukrali dva mobilna telefona. Dvije osobe su u ovom događaju zadobila lake povrede, a policija preduzima mjere i radnje na identifikaciji izvršilaca.

“Takođe, narušavanje javnog reda i mira je registrovano i u naselju City kvart, od strane više lica koja su se fizički sukobljavala. Jedno lice tada zadobilo lake povrede. Osim toga, prekršajne prijave su podnijete protiv dva lica zbog ometanja policijskih službenika u vršenju službene dužnosti u ulici Njegoševoj”, zaključuju u policji.

Ovako se slavilo… trobojke, tri prsta, kokarde, pjesme o Kosovu, Srbiji, đeneralu Draži…

Danijel Kalezić napadnut u Podgorici; Ministarstvo: Prijaviti policiji govor mržnje i svaki nacionalistički i homofobni napad

Mešihat islamske zajednice Abazoviću: Pljevlja su vraćena u 1992. koju pamtimo po teroru nad muslimanima

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]