Više od 15.000 građana Crne Gore zainteresovano za vakcinu

1

Popunjavanjem jednostavnog upitnika na sajtu www.covidodgovor.me građani mogu pokazati interesovanje da prime vakcinu protiv COVID-19, a ispunjeni formulari doprinijeće boljem organizovanju procesa imunizacije, saopštili su danas iz Vlade, ističući da je upitnik do sada popunilo više od 15 hiljada građana.

“U Crnu Goru je do sada stiglo sedam hiljada doza vakcine Sputnjik V i u toku je vakcinacija prioritetnih grupa, koje su definisane Nacionalnom strategijom za uvođenje, distribuciju i primjenu COVID-19 vakcina. Već je vakcinisano 1288 osoba”, navode u Vladi.

Dodaju da je trenutno u toku vakcinacija štićenika domova za stare i institucija za smještaj lica sa težim poremećajima razvoja i osoblja koje se brine o štićenicima.

“Takođe, vakcinišu se zdravstveni radnici i ostalo osoblje koji rade sa SARS-CoV-2 inficiranim licima i njihovim kontaktima, kao i lica starija od 80 godina”, naglašvaju.

Kako ističu, dinamika vakcinacije stanovništva zavisi od nabavke i isporuke vakcina.

“Nakon što se završi proces imunizacije prioritetnih grupa, počeće vakcinacija opšte populacije”, kažu u Vladi.

Vakcina je besplatna za sve rezidente Crne Gore, bez obzira na status državljanstva.

“Imunizacija će se sprovesti u teritorijalno nadležnom domu zdravlja, a zakazivanje termina za vakcinaciju biće omogućeno u odnosu na grupu prioroteta u kojoj se osoba nalazi korišćenjem Call centra koji će biti namijenjen samo za zakazivanje vakcinacije. Samim tim, neohodno je da građani prate lokalna sredstva informisanja kako bi znali kada je vrijeme za vakcinaciju osoba u određenoj starosnoj dobi ili kliničkom prioritetu”, pojašnjavaju.

Građani upitnik mogu da popune i za članove svog domaćinstva.

“Potrebno je samo da navedete ispravno njihove podatke i ostavite kontakt. Ukoliko neki član domaćinstva nema mobilni telefon ili imejl, možete navesti svoj. Sve informacije o COVID-19, procesu imunizacije i aktuelnim mjerama građani mogu pronaći na zvaničnom sajtu Vlade Crne Gore i Savjeta za borbu protiv koronavirusa www.covidodgovor.me“, zaključuju u Vladi.

Borovinić-Bojović: Vakcine iz Kine stižu naredne nedjelje

1 KOMENTAR

 1. Hmm, nije to baš sve pouzdano, ali jeste uslovljavajuće i zavistno, pa i sa političkim
  konotiranjima!
  Pitanje je, ko to sve može svariti ?
  Bolje ipak “čekati i viđeti”!
  Tako je bilo i sa maskama, a sad ih dijele i besplatno!
  Etnički suprotstavljena vlast, pomalo miluje sa danajskim vakcinama, onih koji Nas prozivaju pogrdnim imenima – smijemo li im se malo onako Ćupićevski naceriti na to
  “bratsko milosrđe”?
  Kad su mogli tifusari proć Igman, možemo i Mi ovaj COVID !

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]