Viši sud potvrdio: Bratić nezakonito smijenila direktoricu kotorske Muzičke škole

9

Viši sud u Podgorici je 22. novembra 2022. godine presudio u korist Jelene Ljoljić, direktorice JU škole za osnovno i srednje muzičko obrazovanje „Vida Matjan“ u Kotoru, čime je potvrdio presudu kotorskog Osnovnog suda. Naime, bivša ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić je mimo zakona smijenila Jelenu Ljoljić sa mjesta direktorice ove srednjoškolske ustanove i na njeno mjesto za VD postavila đakona crkve Srbije, nastavnika u ovoj školi Mihaila Lazarevića 12. jula 2021. godine.

Obračun Bratićke sa direktorima obrazovnog sistema Crne Gore, koji su imenovani prije njenog dolaska na vlast, jasno je pokazivao osvetnički karakter ministarke prema kadrovima koji nijesu pripadali njenoj političkoj ultra desnoj ideologiji, budući da se sama hvalila da je žena četnik, čime se ponosila i dičila. Njen zadatak je bio da uruši crnogorsko obrazovanje smjenom preko 200 direktora, bez obzira na upozorenja da to čini na nezakonit način i da će zbog toga Crna Gora imati višestruku štetu.

Njena osionost ne prestaje ni danas, kada drsko izjavljuje da je 300. 000 eura, koliko za sad država treba da nadoknadi smijenjenim direktorima, mala u odnosu na onu koju su smijenjeni direktori načinili Crnoj Gori.

Postavljajući đakona crkve Srbije, koji je ujedno i nastavnik u kotorskoj Muzičkoj školi „Vida Matjan“, Bratićka je potvrdila da su njeni kadrovi usko partijski i kleronacionalni i da je sječa direktora učinjena s jasnim razlogom da na čelne pozicije dovede sve one koji ispunjavaju partijske zadatke, bez obzira na jasne zakonske odrednice.

Jelena Ljoljić je dokazao mlada uspješna direktorica, a razlozi zbog kojih je smijenjena su po istoj matrici kao i svi ostali direktori škola u Crnoj Gori.

Bratićka je smjenjivala direktore uz obrazloženje da su prekršili Statut, što je još jedna u nizu neistina bivše ministarke, čije je djelovanje značajno ugrozilo crnogorsko obrazovanje, reklo bi se potpuno svjesno

Više sud u Podgorici je poništio kao nezakonito rješenje o razrješenju Jelene Ljoljić sa mjesta direktorice ŠOSMO „Vida Matjan“ .

Da li će ovom presudom nezakonito smijenjena direktorica biti vraćena na svoje radno mjesto, a postavljeni đakon i nastavnik razriješen, nije poznato. Ali ono što je sasvim sigurno je da je Bratićka nanijela veliku štetu direktorici Ljoljić, zbog čega je ona trpjela i dalje trpi posljedice.

Država će platiti ceh zbog neodgovornog ponašanja predstavnika vlasti. A da li će i oni, ostaje da se vidi.

9 KOMENTARI

 1. Vesna, veselit cemo se kad te ispratimo u Spuz, a kad odsluzis kaznu via Bileca. Svu imovinu ako ima cetnikusa oduzeti i oni koji je postavise da nadoknade materijalnu stetu. Takvo djubre od zene moze biti samo uvezeno u CG.

 2. Bravo Kordićka svaka čast,
  Nadajmo se da će ženu monstruma ,žena četnik Vesna Bratić svetosavski fanatik, završit u Spužu ako ima pravde.
  Žena četnik kako.samu sebe naziva Vesna Bratić smjenila ,Kordićku udatu Ljoljič ,čovjeka, dobru ženu ,kotoranku,I postavila đakona Srpske crkve opasne vjerske sekte koju su međunarodne institucije prepoznale kao factor nestabilnost, etnofiletistička vjerska sekta koja u svoje crkveni kalendar krasi , ratni zločinci I crkveni nedosrojnici.
  Sram je bilo malo je reći a oni koji su je izabrali za ministarku su gori od nje.

 3. I tako svih 160 i nešto direktora po crnogorskim školama koje je posjekla ova ružna osoba.
  Ružna najviše iznutra.
  Ali ni njena eto nije zore.

 4. Pop iz Ercegovine ili Republike Srpske nijesam siguran okle je tačno,neka diriguje u srpsku crkvu a popadija neka papi kolenice i sarme sa rebarca suva.
  Da se malo poprave.

  • Lazarević je iz Vojvodine isto utripovan kao.i svi oni crkveni nedostojnici iz sekte SPC.
   Vlasnik apartmana luksuznog u Dobroti ,ne smatu mu da ga izdaje za dobre solde omrzniutim zapadnjacima za omrznute antisvetosavske Dolare I Eure…

 5. Ako Drazava ne poduzme korake i svu nastalu stetu koju je braticka prouzrokovala ne naplati njoj nego geadjanima, onda je za ocekivati da i mi gradjani pocnemo praviti stetu drzavi ne placanjem gradjandkih obaveza da bar tako ublazimo malo udar na nas budzet

 6. Sve čestitke Jeleni.
  Ne valjaju naši rođeni Kotorani nego uvozimo pamet iz Hercegovine,Bosne,Srbije Hrvatske.
  Bravo samo istinom i pravdom.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]