Vlada CG obavezala Luku Kotor AD da mora potpisati ugovor sa Lučkom upravom

10
Luka Kotor

Nakon sjednice Vlade Crne Gore i Odluke da se Luci Kotor AD privremeno ustupi na korišćenje dio morskog dobra u Kotoru na period od 120 dana, počev od 18.05.2015. godine, odnosno do završetka procedure za dodjelu koncesije, uslijedili su i zaljučci koji su morali da se realizuju još u drugoj polovini 2011. godini.

Vlada Crne Gore na osnovu Zakona o lukama i Uredbe o organizaciji i načinu rada državne uprave zadužuje Lučku upravu da vrši poslove nadzora i kontrole nad pravom korišćenja dijela morskog dobra u Kotoru.

Takođe se zadužuju vlasnici državnog kapitala u Luci Kotor AD da preko svojih predstavnika u organima upravljanja Luke Kotor AD obezbijede puno poštovanje ovih zaključaka.

Vlada obavezuje Luku Kotor AD da bez prethodne saglasnosti Lučke uprave, za vrijeme trajanja privremenog korišćenja, ne može zaključivati pravne poslove na teret privrednog društva, niti isti mogu biti zaključeni u trajanju dužem od perioda na koji je privremeno ustupljeno pravo korišćenja luke.

U zaključcima se nadalje navodi da Vlada zadužuje Ministarstvo saobraćaja i pomorstva da pokrene odgovarajuće aktivnosti u cilju dodjele koncesije za privredno korišćenje luke Kotor.

Podsjećamo, Vlada Crne Gore donijela je Odluku o određivanju luka prema značaju, prema kojoj je Luka Kotor kao luka od nacionalnog značaja bila u obavezi da reguliše međusobna prava i obaveza sa Lučkom upravom kao regulatorom što nije ispoštovano.

Mjere i aktivnosti na kojima je resorno Ministarstvo insistiralo i na koje je ukazivalo u korespondenciji sa Lukom, Luka Kotor nije realizovala u prethodnom periodu.

Uslijed izostanka preduzimanja bilo kakvih aktivnosti od strane Luke, a polazeći od činjenice da dana 17.05.2015. godine prestaje da važi Ugovor o korišćenju morskog dobra, nametnula se potreba privremenog pravnog regulisanja statusa Luke Kotor do okončanja procedure u vezi sa dodjelom koncesije, shodno Zakonu o lukama.

10 KOMENTARI

    • Dobri Zdravko sreća te si Ameriku otkrio, nego jesi li ti pilot tamo? Bolje da maknes ono auto sa peluzice koje stoji preko puta lučke uprave nego da odje bacas špice po portalima. Ajd zdravo bio.

    • E moj Zdravko M. ti soldi iidu u njihove spagove a ulaže se u nerad u ono cega nikada nece bit u komunalni nered u sporkecu u alkoholisam i sve sto nam ne treba !!!

    • Ja znadem, sve su to SMOKIJEVCI i CIPIRIPIJEVCI !! Nisu to pravi mačiči ni jarani bona ne bila !!! Ajmo curce ajmo dječaci kruzeri i ajvani svi u rijalti PAROVI na Heppy TV…

  1. Ne poštuju zakone godinama a daju im produženje korišćenja obale.Tu mi ništa više nije jasno.Ima li u stvari zakona u ovoj nesretnoj državi ako je sve to kako se piše i ko koga tu štiti i pokriva.Znam jedino zašto. To je ludome jasno, da se sve vrti oko pustih para.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]