Vlada Crne Gore donijela plan koncesija za žičaru Kotor-Lovćen

1

 

Vlada Crne Gore donijela je Plan davanja koncesija za projekat žičare Kotor – Lovćen za narednu godinu, čime je omogućeno započinjanje te procedure.

– Glavni cilj projekta je povezivanje teritorije Prijestonice sa turističkim centrom u Boki Kotorskoj, sjeverozapadnom stranom Lovćena putem savremenog, ekološkog i atraktivnog sistema saobraćajne infrastrukture – saopšteno je nakon sjednice Vlade u četvrtak održane u Pljevljima.

Prva faza se odnosi na najatraktivniju dionicu od stanice Dub u Kotoru, do stanice Kuk, na Njegušima, dužine 3,6 kilometara i visinske razlike 1.298 metara, veoma izazovnu sa aspekta izvođenja i neophodnog pažljivog odnosa prema prirodnom i kulturnom nasljeđu.

Za tu dionicu nedavno je izrazila interesovanje italijanska kompanija Leitner.

Prilikom predstavljanja Plana, naglašeno je da su ekonomske procjene rađene za potrebe tog projekta zasnovane, između ostalog, na pretpostavkama da je trajanje koncesije 30 godina, period izgradnje jedna godina i period funkcionisanja 29 godina.

Vlada će po usvajanju Plana raspisati tender za odabir privatnog koncesionara, za dionicu žičare od lokaliteta Dub do lokaliteta Kuk.

U raspravi je navedeno da bi, u slučaju realizacije cjelokupnog projekta, kako je predviđeno u planskom dokumentu, riječ bila o najdužoj turističkoj žičari na svijetu, projektu koji predstavlja jedinstvenu turističku ponudu za domaće i strane goste.

– Cjelokupnim projektom predviđena je izgradnja 15 kilometara duge žičare sa gondolama, a vožnja od podnožja, odnosno od stanice Dub do Cetinja na 600 metara iznad mora, trajala bi 43 minuta – kaže se u saopštenju.

Projektom su, kako se navodi, na trasi predviđene četiri stanice, dvijee početne na Cetinju i Kotoru, kao i dvije međustanice Kuk i Ivanova korita.

ekapija

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]