Vlada danas počinje sa smjenama u državnim preduzećima

0

Najavljena smjena čelnih ljudi u preduzećima koja su u većinskom vlasništvu države počeće danas.

Vlada Crne Gore, kako saznaju Dnevne novine, na današnjoj sjednici će donijeti odluke o razrješenjima pojedinih članova Odbora direktora državnih preduzeća. Prema saznanjima Dnevnih novina, prioritet novoj Vladi će biti smjena vrha menadžmenta u velikim kompanijama poput Aerodroma, Montenego Airlinesa, Elektroprivrede Crne Gore, Rudnika uglja, Plantaža itd.

U prilog pomenutim informacijama ide i izjava potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, koji je tokom jučerašnje posjete opštini Pljevlja najavio da će Vlada na današnjoj sjednici razmatrati odluke o smjenama u određenim javnim preduzećima.

“Ne bih govorio personalno o imenima i mislim da je jasno da ova Vlada ide u koncept diskontinuiteta. Takođe, mislim da prethodni menadžment teško da može da očekuje da ostane na tim pozicijama. Stvoreni su veliki dugovi i nije se radilo domaćinski. Ne kažem da je to odluka svih preduzeća. Neki će možda, nažalost, biti i kolateral svega ovoga, ali u svakom slučaju mi krećemo u reforme”, rekao je Abazović.

Prema njegovim riječima, Crna Gora ukoliko želi da postane dio evropske porodice, moraće da promijeni svoj način ponašanja.

“Bahat odnos prema državnom budžetu i lokalnom budžetu državnih preduzeća kao da je nešto tuđe – mora da se zaustavi. Personalno, ne bih o rješenjima, ali mislim da je logično da će biti promjena”, zaključio je Abazović.

Nedavno je i ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić objelodanio da će u državnim preduzećima biti dosta smjena.

“Mnogo je prioriteta i ne zna se ko će biti prvi. Dobićemo informacije o performansama kompanija. Biće smjena dosta odbora direktora, a u drugom ti odbori će razmotriti i odluke o imenovanjima izvršnih direktora. Mnogo je prioriteta za smjenu, biće gužve na vrhu”, zaključio je Bojanić.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]