Vlada donijela Odluku o utvrđivanju liste kandidata za članove Odbora i izvršnog direktora ToMontenegro

0

Vlada Crne Gore donijela je na današnjoj sjednici Odluku o obrazovanju komisije za utvrđivanje predloga liste kandidata za članove odbora direktora i izvršnog direktora u nacionalnoj avio-kompaniji “ToMontenegro”.

Na sjednici, kojom je predsjedavao premijer Zdravko Krivokapić, usvojena je i informacija o izmirenju obaveza Vlade prema kineskoj Exim banci po osnovu državnih garancija izdatih za potrebe kreditnih aranžmana zaključenih između Crnogorske plovidbe i Exim banke, kao i Barske plovidbe i Exim banke.

“I zahtjev Exim Kina banke, za izmirenje dospjelih obaveza po osnovu državnih garancija izdatih za kreditne aranžmane između Crnogorske plovidbe AD Kotor i Exim Kina banke, kao i Barske plovidbe AD Bar i Exim Kina banke. Vlada je prihvatila Zahtjev Exim Kina banke za izmirenje dospjelih obaveza po osnovu izdatih garancija, u iznosu od 4.638.758,33 američkih dolara, uvećanih za dodatne troškove kamate koji će se naknadno obračunati od dana dospjeća do dana plaćanja, u eurskoj protivvrijednosti na dan plaćanja i dala saglasnost da se dospjele obaveze izmire Exim Kina banci do roka navedenog u Zahtjevu”, naveli su u Vladi.

Iz Službe za odnose sa javnošću je saopšteno da je Vlada zadužila Ministarstvo finansija i socijalnog staranja da nakon plaćanja garantovanog iznosa dostavi potrebnu dokumentaciju Zaštitniku imovinsko-pravnih interesa Crne Gore.

Vlada je usvojila i Informaciju o jednostavnoj nabavci usluge vršenja revizije finansijskih iskaza preduzeća Crnogorski operator tržišta električne energije za prošlu godinu i u vezi sa imenovanjem nezavisnog revizora za reviziju istih.

“U tom kontekstu, donijeta je i Odluka o imenovanju nezavisnog revizora Društva sa ograničenom odgovornošću Crnogorski operator tržišta električne energije”, rekli su u Vladi.

Donijeta je i Odluka o sazivanju vanredne Skupštine akcionara Elektroprivrede koja će se, kako je ranije najavljeno, održati 25. februara. Na sjednici će biti razriješeni svi članovi Odbora direktora i imenovaće se novi sastav.

“Vlada je ovlastila ministra kapitalnih investicija Mladena Bojanića da u ime Vlade Crne Gore kao većinskog akcinara prisustvuje sjednici i glasa. Vlada je dala saglasnost na Finansijski plan Kontrole letenja Srbije i Crne Gore SMATSA d.o.o. Beograd za ovu godinu”, saopšteno je nakon sjednice koja je održana na Cetinju.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]