Vlada Eksim banci plaća januarsku ratu od 3,9 miliona dolara, privremeno odložena isplata garancija

1
Milojko Spajić

Vlada je nakon pregovora sa kineskom Eksim bankom privremeno odložila isplatu 60 miliona dolara za kredite Barske i Crnogorske plovidbe.

“Poslije teških pregovora na kineskom jeziku u naše sitne, a pekinške jutarnje sate, uspjeli smo da napravimo pomak uslijed novonastale složene situacije oko garancija”, napisao je na Twitteru ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić.

Pojasnio je da Vlada privremeno odložila očekivanu isplatu.

“Od cjelokupnih potraživanja u vrijednosti od 58 miliona dolara, u ovom trenutku regulisaćemo januarsku ratu od 3,9 miliona dolara. Kontinuirano tražimo dalja održiva rješenja, dok svaka trenutna olakšica znači puno imajući na umu složenost ekonomske situacije”,  zaključio je Spajić.

Agencija za zaštitu konkurencije naložila je stopiranje dalje isplate državne pomoći Barskoj i Crnogorskoj plovidbi.

Podsjećamo, juče je na naplatu stigla rata od 4,65 miliona eura, koju nisu mogle da izmire ni Barska ni Crnogorska plovidba.

CdM

Spajić o stopiranju isplate državne pomoći Barskoj i Crnogorskoj plovidbi: Vlada dovedena pred svršen čin

1 KOMENTAR

  1. Prepali se apostoli jer bi da nisu platili bili optuženi za neznanje i štetu koju bi napravili. A vole i da sve svoje odluke dramatizuju do krajnjih granica. Ne samo da su neznalice, nego i loši glumci.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]