Vlada formirala Komisiju za praćenje slučajeva nasilja nad novinarima

2
Raško Konjević

Vlada je danas usvojila Odluku o obrazovanju Komisije za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama starih i nedavnih slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima i ubistava i imenovala 11 njenih članova, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević.

On je kazao da Komisju čine predstavnici tužilaštva, Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), medija i nevladinog sektora (NVO).

“Komisija broji 11 članova, a za njenog predsjednika Vlada je imenovala zamjenika glavnog i odgovornog urednika dnevne novine Dan Nikolu Markovića”, rekao je Konjević novinarima nakon sjednice.

Prema njegovim riječima, članovi Komisije iz Tužilaštva su zamjenica vrhovnog državnog tužioca Stojanka Radović i viši tužilac u Podgorici Vesna Jovićević.

“Članovi Komisije iz MUP-a su pomoćnik direktora iz sektora kriminalističke policije Milan Tomić i Saša Rakočević, takođe iz segmenta kriminalističke policije”, naveo je Konjević.

U ime ANB-a članovi su, kako je dodao, Svetozar Keković i Ljiljana Ivanović.

“Predstavnici u Komisiji iz medija su glavni urednik Vijesti Mihailo Jovović, Slavko Mandić u ime Medijskog savjeta za samoregulaciju, kao i Mila Radulović u ime Sindikata medija i Darko Ivanović, kao predstavnik NVO sektora”, rekao je Konjević.

On je kazao da u radu Komisije mogu učestvovati članovi iz međunarodnih organizacija.

MINA, Portalanalitika

2 KOMENTARI

  1. Nešto će se dogoditi kad Vlada nije sve svoje uvalila u komisiju.Vidim i Slavka tu. neka je on ne brenuje nikoga.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]