Vlada: Izabrana četiri stalna radna tijela, ministarstva mogu imati po dva državna sekretara

0

Novoizabrana 42. Vlada održala je danas konstitutivnu sjednicu, na kojoj su su donijete Uredba o organizaciji i načinu rada državne uprave i Odluka o određivanju ministarstava koja mogu imati državne sekretare.

Formirana su četiri stalna radna tijela, dogovoren metod rada i izvršena neophodna imenovanja u Generalnom sekretarijatu Vlade i Kabinetu predsjednika Vlade.

“Izmjenama i dopunama Uredbe o organizaciji i načinu rada državne uprave utvrđuje se nova organizacija organa državne uprave. Racionalizuje se broj ministarstava jer će, umjesto sadašnjih sedamnaest, u sistemu državne uprave biti dvanaest ministarstava, dok je broj uprava povećan za jedan, jer se pored postojećih osniva Uprava za sport i mlade”, navodi se u saopštenju Vlade.

U skladu sa Zakonom o državnoj upravi koji propisuje da ministarstva mogu imati najviše dva državna sekretara, otvara se mogućnost da sva ministarstva mogu imati po dva državna sekretara koje imenuje Vlada, na prijedlog ministra.

Kako je saopšteno iz Vlade, izabrana su stalna radna tijela. Komisijom za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku, rukovodiće potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, dok će na čelu Komisije za ekonomsku politiku i finansijski sistem biti Milojko Spajić, ministar finansija i socijalnog staranja.

Komisijom za kadrovska i administrativna pitanja predsjedavaće ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, a Komisijom za raspodjelu dijela sredstava budžetske rezerve Jakovom Milatović, ministar ekonomskog razvoja, ističe se u saopštenju.

“Za generalnog sekretara Vlade imenovan je Božo Milonjić, a za šefa Kabineta predsjednika Vlade Ivana Malović. Na funkciju glavnog pregovarača za pregovore o pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji imenovana je Zorka Kordić“, dodaju u Vladi.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]