Vlada neće dozvoliti proslavu Podgoričke skupštine, to je neprihvatljivo

4

Povodom najave predsjednika Srpskog nacionalnog savjeta Momčila Vuksanovića o organizovanju svečanosti povodom 100. godišnjice od održavanja Podgoričke skupštine i Dana ujedinjenja Crne Gore i Srbije, visoki zvaničnik crnogorske Vlade je saopštio Dnevnim novinama da Vlada neće dozvoliti afirmaciju datuma koji su poništili državnost Crne Gore.

Vuksanović je juče u Beogradu informisao predsjednika Srbije Aleksandra Vučića o organizovanju velike svečanosti povodom 100. godišnjice od održavanja Podgoričke skupštine i Dana ujedinjenja Crne Gore i Srbije, koja će biti, kako je rekao, održana krajem godine.

“To je neprihvatljivo. Vlada neće dozvoliti afirmaciju datuma koji su poništili državnost Crne Gore, a Savjete i organizacije koji afirmišu antidržavnu politiku i negaciju crnogorske države Vlada neće finansirati. U tom smislu, Vlada će predložiti i izmjene zakona”, saopštio je visoki zvaničnik Vlade Crne Gore.

On je najavio da će Vlada i zvanično, uskoro, saopštiti svoj stav.

“Srbi u Crnoj Gori su građani Crne Gore. Oni se nijesu doslelili iz Srbije, već su autohton narod na ovim prostorima. Njihova prava može štititi i obezbjeđivati samo država Crna Gora i niko drugi. To su već pokušali Slobodan Milošević i Vojislav Koštunica i svi znamo kako se to završilo”, poručio je sagovornik Dnevnih novina.

4 KOMENTARI

  1. Nije se zvala podgoricka skupstina nego VELIKA NARODNA SKUPSTINA a nije se odrzala u Cetinje jer su tada Cetinje jos drzali Italijani….eto koliko je ovo postalo morbitno slusati ….

  2. …da se ozida i svečano otvori u Jubilarnoj godini-2016-na 75 godšnjicu Epohalnog Trinaetojulskog Ustana Naroda Crne Gore-1941.godine- spomenik nacistima na vojni aerodrom u Golubovcima..?
    Nota bene-pripadnicima ZLOGLANE SS DIVIZIJE “PRINC EGUGEN”-nadređene “našoj domaćoj” SS diviziji “Skednerbeg”sa područja “Bihora-Sjeverne Arbanije”-“titular-našljednik” Skednerbega Skadarskoga i Zete (gornje i donje -preteče Crne Gore Petrovića Njegoša..krvnika potomaka Skederbega Skadarskoga-porijekla “zla domaćega” poturice Stanka sina njmljađega- svetoga Ivanbega crnojevića-prvog i potnjeg bega -na prostorima Crne Gore Petrovića)-iza kojih su ostali Dola u Pivi-1943 đe je pobijeno i poklano preko 600 pivske nejači-Lazine jula 1944-đe je kukavički svezane u bodljikavu žicu strijeljan Cvijet Danilovgradskih-Crnogorskih SKOJEVACA-Velika pod Čakorom-jula.1944 đe je peko 600 stanovnika-najviše nejači poluzaklano-zaklano i na durgi način bačeno u vatru…
    Zar to nijesu zločini iste kategorije-ili još gore od gorega neljuskijega-kakve nije zapamtila Crna Gora ni u zulumima-Osmanlija ..od planina i dolina -pa do mora ..od Ulcinja do Novoga-danas AD PORTAS…?
    Mašala,mašala.sve se mijenja samo ne volja božija..i naravi “crnogoraca”..?! Zar ne?

  3. ..reci ti meni(starcu od 76 godina) “neznaveno neupućenom”-sjenilnom penzioneru Jordanu Jolu Dinjaku,iz ubavog Don Nka Lukovioća Prčanja-a ko bješe ovaj Slobodan Milošević-te ga spetlja sa Koštunicom-fukarom(siromah-na turskom jeziku)koji ni danas nezna đe je šupalj-u za sve akademske diplome i zvanja-sranja…koje je činio-post festum ovoga …za kojega-do danas nikad nisam čuo..niti ga uživo vidio…?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].