Vlada nestabilna i bez podrške čak i u svojim redovima

2
Popov

Koliko crkva može da diriguje političkom scenom govori i to što je premijer Crne Gore došao na noge patrijarhu u Beograd u vrijeme održavanja Sabora, da moli za neke stvari i pokušava da amortizuje moguće nezadovoljstvo, kaže za Pobjedu Aleksandar Popov, kopredsjednik Igmanske inicijative.

On smatra i da nije dobro što je ispalo da je crkva glavni igrač, a država mora da joj podilazi da bi neke stvari amortizovala.

“Tu ulogu joj je nesmotreno omogućio i bivši režim u Crnoj Gori. Začudilo me je da je Đukanović kao iskusan političar u zadnjoj godini mandata parlamenta i Vlade ušao u pitanje koje može da izazove toliko velike turbulencije. Crkva je to iskoristila da mobiliše ne samo vjernike i one koji su se osjećali i izjašnjavali kao Srbi, nego da mobiliše i sve one nezadovoljne korupcijom i ponašanjem režima”, rekao je Popov.

Time je, kako je ocijenio, data snaga crkvi i zamah, na kraju se pokojni Amfilohije pojavio kao čelni čovjek u formiranju Vlade.

“Crnogorska vlada je nestabilna, nema čak podršku ni u redovima sopstvene većine i zato se sve ovo dešava – da bi se uspostavio mir po svaku cijenu, da se dalje ne talasa. To je međustanje koje ne znamo gdje može da vodi”, istakao je on.

pobjeda
fenjer

2 KOMENTARI

  1. …Kome nije jasan naslov gornjeg napisa-odnosno “šaro belo pisano”-ja mu-im(TAMO NJIMA) PREPORUČUJEM DA SA PAŽNJOM-ILITI RAZUMIJEVANJEM PROČITAJU(BAR TI PUTA-ZA REDOM!!!)-“TELE GRAF PREŠEDNIKA” SAMOSTALNO NEOVISNE (OD SAME SEBE) DRŽAVE CRNE GORE,GOSPODINA MILA ĐUKANOVIĆA-UPUĆEN DANA 3O.OKTOMBRA.2O2O.gpdine.PATRIJARŠIJI SER BPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE U BIOGRADU-U POVODU BESMRTNOSTI-MITROPOLITA CRNOGORSKO PRIMORSKOG AJATOLAHA AMFILOHIJA!!!

    POZNAT JE POVIJESNI” SADRŽAJ “TELE GRAF-a”-U KOJEM NAŠ PREŠEDNIK ĐUKANOVVIĆ-“AFIRMATIVNO PIŠE O ZASLUGMA ILITI DOPRINOSU-AJATOLA AMFILOHIJA,KOJI JE,U SARADNJI SA NJIM(PREŠEDNIKOM)DAO
    -VELIKI DOPRINOS OSAMOSTALJENJU DRŽAVE CRNE GORE ,KOJI SE DESIO 21,MAJA.2OO6 GODINE-(KAKO NAGLASI NAŠ PREŠEDNIK MILO)-O ČEMU
    ĆE SVOJ SUD-DATI.. HISTORIJA!!!
    PAMETNOM-PAMETNIJEMA DOSTA?..DA SHVATE ŠTO JE MISLIO-NAPISAO PREŠEDNIK MILO ĐUKANOVIĆ?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]