Vlada: Očekujemo da će do 15. juna biti vakcinisano 35 odsto građana

0

Vlada je na današnjoj sjedici zaključila da je potrebno napraviti plan vakcinacije, sa proširenjem kapaciteta za vakcinaciju i povećanje obuhvata vakcinacijom.

Kako se navodi u saopštenju, Vlada je izrazila očekivanje da do 15. juna bude vakcinisano 35 odsto građana, uz proširivanje bolničkih kapaciteta.

Vlada je usvojila Informaciju o razmatranju izvještaja, podataka, informacija i prijedloga epidemioloških mjera za odstranjivanje i sprječavanje zarazne bolesti izazvane novim koronavirusom COVID-19.

“U Informaciji se navodi da su trenutna epidemiološka situacija i efekti do sada propisanih mjera bili predmet razmatranja Savjeta za sprovođenje aktivnosti na odstranjivanju i iskorjenjivanju zarazne bolesti izazvane novim koronavirusom COVID-19 na teritoriji Crne Gore, na sjednici koja je održana 15. marta 2021. godine”, navodi se u saopštenju.

Savjet je, uz uvažvanje epidemiološke situacije i nastojanja zdravstvenog resora, predložio i izrazio očekivanje da se u propisivanju mjera, zabrana i ograničenja nađe prava mjera između zaštite zdravlja i održavanja ekonomske stabilnosti, kroz omogućavanje rada privrednih subjekata.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]