Vlada ove nedjelje raspisuje međunarodni tender za konsultanta ToMontenegro

0
Milojko Spajić
Vlada Crne Gore ove nedjelje prelazi u drugu fazu stavljanja nove nacionalne avio-kompanije ToMontenegro u pogon, pa će biti raspisan međunarodni tender za konsultanta, saopštio je ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić.

On se osvrnuo, kako ukazuje, na netačne navode u pojedinim medijima u vezi sa izborom konsultanta.

“S obzirom na novonastalu situaciju u našoj zemlji, neminovno je da smo kontaktirani od strane ne malog broja konsultanata kada je riječ o gorućim tema. Zastupljenost informacija i vijesti o osnivanju nove nacionalne avio-kompanije je, na nivou svjetskih medija, izazvala veliku pažnju, te je prirodan slijed i interesovanje relevantnih osoba i institucija za dato pitanje. Istaći ću još jednom – transparentnost i domaćinsko poslovanje dva su osnovna principa u radu ove Vlade i oni će i u ovom slučaju biti primijenjeni”, rekao je Spajić.

Kako je ocijenio, predani rad tima Vlade koji je angažovan na pokretanju nove nacionalne avio-kompanije pokazuje rezultate.

“Iz Vlade je još jednom potvrđeno da još uvijek nije angažovan konsultant po gorepomenutom pitanju. Naglašeno je da će se svi procesi angažovanja voditi transparentno i profesionalno. Takođe, za razliku od prethodne Vlade, vodićemo računa da cijena angažovanja bude minimalna za odnos date usluge i kvaliteta koji dobijamo”, istakao je ministar finansija.

Spajić navodi da je Vlada orjentisana na povratak mozgova iz inostranstva u našu zemlju.

“Kvalitetom i kvantitetom stručnjaka koji se javljaju iz dana u dan se ponosimo, kao i njihovim doprinosom u ovim istorijskim promjenama za naše društvo”, zaključio je Spajić.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].