Vlada: Šaranović na čelu Obavještajno-bezbjednosnog direktorata, formira se Savjet za kontrolu biračkog spiska…

0

Vlada Crne Gore donijela je Odluku o obrazovanju Savjeta za kontrolu biračkog spiska.

U Vladi su ukazali da se na taj način stiču formalni preduslovi za proces unapređenja biračkog spiska, čiji je cilj vraćanje povjerenja u izborni proces.

“Zadatak Savjeta je da vrši analizu postojećeg normativnog okvira u vezi sa biračkim spiskom i sa njim povezanih aktivnosti i inicira izmjene i dopune zakona i podzakonskih akata, kao ida vrši analizu ključnih preporuka Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju OEBS i Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava ODIHR i predlaže moguće načine realizacije tih preporuka”, naveli su u Vladi.

Iz Kabineta premijera Zdravka Krivokapića je saopšteno i da će Savjet sagledavati postojeća informaciona rješenja koja su u službi izbornog procesa, uz analizu i identifikovanje problema i sačinjavati preporuke za prevazilaženje nedostataka postojećih informacionih sistema, odnosno predlagati uvođenje novih informacionih rješenja koja bi unaprijedila i obezbijedila tačnost biračkog spiska.

“Savjet će predlagati Vladi formiranje radnih tijela koja će se na operativnom nivou baviti pitanjima kontrole i unapređenja biračkog spiska, određivati dinamiku rada tih radnih tijela i razmatrati izvještaje o njihovim sprovedenim aktivnostima, a pored ostalog, može angažovati, po pozivu, i istaknute naučne radnike, međunarodne eksperte i druge predstavnike nevladinih organizacija iz oblasti koje su u vezi sa djelokrugom rada Savjeta”, objasnili su u Vladi.

Vlada potvrdila: Šaranović na čelu Obavještajno-bezbjednosnog direktorata

Vlada Crne Gore imenovala je danas Gordanu Raičević za savjetnicu premijera za ekonomska pitanja, saopšteno je nakon sjednice.

Za v. d. generalnog direktora Obavještajno-bezbjednosnog direktorata u Ministarstvu odbrane određen je Aleksandar Šaranović. To je, kako su ukazali u Vladi, odlučeno do postavljenja generalnog direktora ovog direktorata u skladu sa zakonom, a najduže do šest mjeseci.

“Vlada je danas utvrdila predlog za imenovanje Dejana Vukšića za direktora Agencije za nacionalnu bezbijednost. Sa dužnosti članice Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte, zbog podnošenja ostavke, razriješena je Nina Vujović“, kazali su u Vladinoj Službi za odnose sa javnošću.

Vlada razrješava odbore direktora željezničkih preduzeća

Vlada je donijela odluke i o sazivanju vanrednih skupština akcionara preduzeća Montecargo, Željeznička infrastruktura, Održavanje željezničkih voznih sredstava i  Željezničkog prevoza Crne Gore.

U Vladi su naglasili da se vanredne skupštine akcionara sazivaju radi razrješenja sadašnjih i imenovanja novih članova članova odbora direktora tih preduzeća, zbog lošeg upravljanja i negativnih finansijskih rezultata u dužem vremenskom periodu. Datum održavanja sjednica nije saopšten.

Na današnjoj sjednici je najavljeno da će 25. februara biti razriješen postojeći i imenovan novi Odbor direktora Elektoprivrede. O toj odluci glasaće i ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić.

Milatović: Donijet novi paket mjera, emisija obveznica omogućila pomoć

Vlada donijela Odluku o utvrđivanju liste kandidata za članove Odbora i izvršnog direktora ToMontenegro

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]