Vlada se bira na online sjednici 24. novembra

0
kolegijum predsjednika (foto; CdM)

Na današjoj sjednici Kolegijuma predsjednika Skupštine dogovoreno je da se 24. novembra održi sjednica na kojoj će se birati Vlada.

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić je istakao da je Kolegijum došao do jedinstvenih zaključaka svih šefova poslaničkih grupa.

“Formirali smo Radnu grupu koja će donkraja nedjelje utvrditi predlog odluke o dopunama Poslovnika zbog uslova pandemije korinavorusa. U sljedeći utorak na Kolegijumu utvrdićemo finalnu verziju te odluke i odmah nakon toga sazvaću sjednicu Skupstine za 23. novembar na Cetinju sa tačkom o predlogu odluke o dopuni Poslovnika. U Podgorici 24. novembra biće sjednica za izbor vlade. Od mandatara da se zatraži da najkasnije tri dana prije održavanje sjednice dostavi predlog sastava i programe vlade da poslanici imaju dovoljno vremena, da se pripreme za sjednicu”, kazao je Bečić novinarima.

“Dogovoren datum sjednice je 24. novembar. Donijeće se odluka da bolesni poslanici glasaju online, biće to izmjena Poslavnika. Ova odluka o online glasanju važice do 31. decembra”, rekao je novinarima nakon sjednice Kolegijuma poslanik Demokratskog fronta Slaven Radunović.

Prema njegovim riječima do 24. novembra održaće se sjednice stranačkih organa DF-a.

“Andrija Mandić održava konsultacije sa članovima Glavnog odbora, a konačnu odluku će donijeti Predsjedništvo DF-a. Ovo za online glasanje urađjeno kao privremeno rješenje a onda će Radna grupa na tome raditi dalje”, pojasnio je Radunović.

Šef Kluba poslanika Demokratske partije socijalista Danijel Živković je kazao da neće opstruirati rad parlamenta posebno jer je dio kolega zaražen koronom.

“Planirali smo da se formira Radna grupa koja će pripremiti izmjenu Poslovnika u potpunosti. DPS neće opstruirati ovaj rad jer se i radi o vanrednoj situaciji. Kroz izmjene Poslovnika omogućićemo online glasanje”, naglasio je Živković.

CdM

 

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]