Vlada se sa puno pažnje i u dnevnoj komunikaciji okreće razvoju Kotora

11
Marković u Kotoru

predsjednik Vlade Duško Marković

Poslije skoro tri godine predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković danas je boravio u radnoj posjeti Kotoru gdje je sa rukovodstvom opštine razgovarao o razvojnim pitanjima opštine Kotor.

U prethodnom periodu, kako je kazao, premijer nije imao priliku da razgovara sa bivšom kotorskom vlašću o važnim kapitalnim investicijam Kotora, bez obzira na njegovo insistiranje.

Na žalost to je koštalo i opštinu Kotor i Crnu Goru i njenu ekonomiju u cjelini.

Nikada ga niko od bivšeg rukovostva nije zvao, ali je premijer zavo njih u više navrata po različitim povodima.

Nije bilo spremnosti da se razgovara o kapitalnim infrastrukturnim projektima i Marković vjeruje da je to vrijeme iza nas.

“Moramo se naučiti u politici demokratiji u kojoj nas i političke razlike ne trebaju udaljavati nego nas približavati da radimo za dobro i države i građana. U Kotoru nijesmo imali prilike da vidimo takav manir i standard prethodne vlasti, ali nadajmo se da ćesvaka druga taj princip i standard poštovati“, riječi su Markovića.

Danas su sa predsjednikom opštine Kotor Željkom Aprcovićem i njegovim timom otvorena sva važna pitanja i dogovoreno je kako na njih da se da najbrže i najkavlitetnije odgovori,  kako bi se efeklti brzo vidjeli.

Završetak sportske hale i plivačkog bazena u Kotoru bili su prioritet u razgovorima, jer kako je kazao premijer, postoje problemi sa nedoraslim izvođačima na tim projektima, uz jasno opredjeljenje danas da ili će spunjavati obaveze ili će se tražiti drugi, za ta dva kapitalna objekta koja će biti završena.

Bilo je riječi i o dobroj ponudi gradnje žičare od Kotora do Njeguša, ali i kapitalnoj investiciji koja se tiče izgradnje bulevara od Jaza do Tivta.

Dogovoreno je da Vlada i predsjednik opštine Kotor budu u stalnom kontaktu i da na dnevnoj osnovi odgovaraju na sve izazove kako bi Kotor prigrabio dio benefita od intenzivnog ekonomskog razvoja koje ima CG a koje je Kotor propustio u minule dvije ipo godine, rekao je Marković.

Rješavaće se pitanje saobraćajnog zagušenja uz konkretne prijedloge iz opštine, a Vlada je spremna da u tome participira.

Zaobilaznica oko Kotora danas nije bila predmet razgovora, rekao je Marković, a ubuduće ovom pitanju će se veoma pažljivo prići u stalnoj komunikaciji sa UNESCO-m sa kojim su bili neki nesporazumi u prethodnom periodu kada su u pitanju razvojni potencijali Kotora.

U okviru radne posjete. premijer je obišao i bivši zdravstveni centar hotel “Vrmac” na Prčanju u čiju adaptaciju i rekonstrukciju će kredibilni investitor kompanija Mišković uložiti dsete miliona eura.

Biće to hotel sa 4 zvjezdice sa preko 105 smještajnih jedinica, a bez izlaska iz postojećih gabarita ni jednog santimentra na ovom ekskluzivnom lokalitetu, što je od posebne važnosti.

Ovaj budući ekskluzivni hotel će zadržati dio zdravstvenih kapaciteta koji će upotpuniti ukupnu ponudu, a biće otvoreno i 100 novih radnih mjesta.

Sasvim je izvjesno da ćemo u maju iduće godine prisustvovati otvaranju ovog objekta, rekao je Marković.

Gradonačelnik Aprcović je novinarima saopštio da je  usaglašen određen red poteza i vrlo brzo je očekivati kroz projekciju kapitalnog dijela budžeta Vlade CG da će dio sredstava biti opredijeljen za okončanje radova na sportskoj hali, do kraja novembra znaće se konkretni odgovori po pitanju dinamike izvođenja radova na bazenu, a biće obezbijeđena sredstva i za završetak komunalne infrastrukture, kanalizacionog sistema i vodosnadbijevanja u dijelu kotoroske opštine, rekao je Aprcović.

Dogovoreno je da će Vlada biti partner opštini Kotor za  turistički i ekonosmi razvoj ne samo Kotora već i cijele Crne Gore, zaključio je Aprcović.

11 KOMENTARI

 1. Moj Slavko…dodje opet tvojih pet minuta ali isto pokusaj biti malo nezavisniji radio….ovako samo pertle ce ostati da vire. Bili su i ovi na vlasti 20godina pa se nista nije odradilo.

 2. Bivšima niko nije trebao.Sve su znali kako ne valja i sve za sebe kako valja.
  Advokate posolili pošteno i mislili da će doživotno.
  Brzo su pokazali svoju snagu i umijeće.
  I madam Ura ih je pročitala i utekla daleko od g..na

 3. Moramo se nauciti u politici demokratiji, rece premijer Markovic. Da li je mislio na pajser demokratiju koju je kotorski dps, uz njegovu nesebicnu pomoc, primijenio da bi dosao na vlast. Ali i sami su svjesni da drugacije ne mogu, pa im je ovo bila jedina prilika.

 4. …pita vas penzioner i Prčanja Jole Drinjak…da li znte kad je prijed Vas-današnjeg dana- poslednji put bio u Kotor eko od visokih zvaničnika MNE…I ako je bio -kažite ko ie kad je bio..A ako nije bio kažite zašto nije bio…? Od Crnogorske perjanice i motora razvoja MNE-Kotor je stigao na potonje mjesto dijeleći sudbinu napretka najmlađe opštine MNE to jest Tuzi i Petnjice….Lijep provod želim vam da ošetite u razrušenom Kotoru..MUZOLEJU-MNE…

  • Jole Jole jos si ziv i mrdas ??? Koliko ti ove dEmonkrate placaju da lajes ? Vazda si to cunio jos dok si mogao skakat na zene i mamice sa Markovog rta …pa te bice nostalgija uvatila jbg za godinu ga neces moci naci ni da piis a kamoli na mamice odit uvece kada đeca odu spat….e moj Jole jole nikada ti nista nije valjalo …a ko zna mozda i ne docekas ni 2020. godinu ….pa da Prcanjani odmore od tebe …adio adio

   • .Gospon Orcajute njot.da nebi bog falio-pa tebe prije zore uzeo ksebi-na vječnost..Ličiš po malo na Đuku Bepovu..iz staroga grada-u jedan vakat…

  • Jole džaba laješ sa Demonkratama na ovom portalu,
   Crna Gora , Kotor ….sigurnim koracima u Svijet i Evropu,
   Crna Gora Nezavisna Država, članica NATO saveza,uskoro u EU,
   znači sve ono protiv čega si se ti i tvoja družina borili da to ne bude,
   Od kada si izdao Tita i postao četnik, džaba ti bio trud, od velike Srbije ti nema ništa
   Džaba si se mučio oko ubacivanja izbjeglica u prazne hrvatske kuće
   da Hrvata bude što manje u Boku….
   Na našu sreću nova vlast u Kotoru sigurnim koracima naprijed i da se nikad
   više ne ponovi da neprijatelji ovog grada i ove države vode grad Kotor.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]