Vladimir Bujišić: Mora se što prije raspisati javni poziv za zakup taksi stajališta

2
Vladimir Bujišić

Vladimir Bujišić

Opštinska vlast je prošle godine u više navrata imala sastanke sa taksistima u pokušaju da se riješe problemi koji su evidentni u ovoj  oblasti, kazao je Vladimir Bujišić, sekretar Sekretarijata za preduzetništvo saobraćaj i komunalnu djelatnost u opštini Kotor, gostujući u emisiji “Skalin parapet”.

Djelatnost auto-taksi  prevoza u Kotoru je definisana odlukom koja je donijeta krajem 2015. godine i kojom je određeno da taksisti svoju djelatnost mogu obavljati na taksi stajalištima definisanim planom privremenih objekata koja moraju biti uzeta u zakup.

Trenutno je problem, kaže Bujišić, što javni poziv za zakup taksi stajališta još uvijek nije raspisan.

Po njegovim informacijama od preduzetnika, koji se bave taksi prevozom, oni nijesu zainteresovani za rad ni u jednom drugom dijelu opštine osim u luci Kotor.

Na naše pitanje na osnovu koje odluke je ucrtana signalizacija za taksi stajalista Bujišić je odgovorio da je to urađeno na osnovu plana privremenih objekata koji je donio opštinski Sekretarijat za urbanizam, ali je Direkcija za uređenje i izgradnju Kotora jos uvijek u obavezi da raspiše javni poziv za zakup taksi stajališta.

Bujišić vjeruje da će to u što skorijem periodu biti urađeno.

Kako je moguće da u Kotoru postoji toliko divljih taksista, kombi prevoznika i svih onih koji po zakoni niti smiju da voze, niti smiju da  budu parkirani, posebno na prostoru oko Luke Kotor, Bujišić je podsjetio na veliki priliv turista koji dolaze u Kotor što je svakako šansa da taksisti ostvare prihod za sebe.

Osim onih koji su legalno registrovani za auto-taksi prevoz u Kotoru, postoje i drugi taksisti koji dolaze sa strane, ali i iz Kotora, koji se na nelegalan način bave ovom djelatnošću.

O ovom problem, prije svega, treba da brinu inspekcijski organi koji bi morali na adekvatan način da kontrolišu i kažnjavaju sve one koji se bave nelegalnim uslugama.

Bujišić će, kako je rekao je Skala radiju, obići taksiste iz udruženja “Port off Kotor”, da još jedanput čuje njihove probleme i ukoliko je moguće zajednički dogovore način njihovog riješavanja.

2 KOMENTARI

  1. Slazem se u svemu sto je rekao Kotoranin !!! Takoje a komunalna policija i inspektori za saobracaj treba i MOGU po Zakonu o prevozu u drumskom saobracaju da iskljucujuju taksiste iz saobracaja zna se na koliko dana da im oduzmu tablice i saobracajnu a ne licne karte kao sto jedan inspektor oduzima a nema pravo !!!da mu ne bi krivicna prijava isla bolje da se smiri malo i nen”duri” po Kotoru kao da je kepec ministar !!! Nadam se da ce ovo procitati gospilodin Jokic za sada prvi covjek Kotora pa neka ih zove ma raport ako nece da rade ima ko hoce ! Mada Mi gradjani Kotora dobro vidimo koliko ima novih policajaca i ljudi koji su zaposljeni u inspekciju pa neka uznu naloge i zapisnike u neka pisu jer tako se radi taj posao! Sa srecom sa taksistima !

  2. Najvece probleme prave Nelegalni koji su dosli iz Niksica , Komunalna policija sve mirno posmatra a kako i nece kad su i Komunalci iz Niksica . Kotorani nisu slozni i dok god se ne udruze u Rastjeraju Nelegalne nema posla . Zamislite dokle ide Bara iz Niksica kada strancima govore kako je Kotor mali i da nema nikakve istoriske znamenitosti da bi ih na kraju vozili za Budvu koja nema nego jednu crkvu . Komunalci ne rade svoj posao uopste da ne pricamo kada dodje Bus nema gdje da stane kad na stajalistu stoje parkirana vozila pa putnike uzima na put i pravi kolonu . Ako zelimo da sve funkcionise kako treba mora komunalna policija da radi svoj posao kako treba ……

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].