Vladimir Jokić do sada oštetio Komunalno Kotor za 4.212,00€

8
Audi na kotorskom parkingu

Prolazi polako i 195-ti dan od kada je na čelo kotorske opštine izabran Vladimir Jokić.

Toga dana, na parkingu Komunalnog preduzeća Kotor zaključan je opštinski Audi A6.

Mladom, poletnom predsjedniku nije potrebno službeno, kada ima osobno vozilo, kazao je.

Simbol zloupotrebe opštinske vlasti mora pod giljotinju, bio je jasan i glasan Jokić, koji je obećao licima u stanju socijalne potrebe i licima pogođenim elementarnim nepogodama da će novac od prodaje opštinskog vozila podijeliti njima.

Na četvrtoj sjednici SO Kotor, koja je održana 27. marta  ove godine, donešena je Odluka o prodaji putničkog vozila Audi A6 quattro KO MN 001.

Prodaja će se, stoji u Odluci obaviti putem prikupljanja ponude.

Procijenjena vrijednost, koju je uradio stalni sudski vještak saobraćajne struke mr Tripo Bukilica je 28.700 eura.

Vozilo je kupljeno za 52.876 eura i najnoviji je automobil koji se nalazi u voznom parku kotorske opštine.

Vozilo je, u trenutku procjene bilo staro 2 godine i 9 mjeseci.

Zavrtio se prvi krug.

Da li slučajno, ili namjerno, tek kupca nije bilo.

To znači da ni cijena neće biti ista.

Sljedeći krug će se spustiti 10%.

Ako ne bude prodaje ni u tom krugu, ide nova korekcija cijena.

I tako sve dok se, kako neki rekoše, ne namjesti nekome za male novce da kupi veliki audi.

Cijena za drugi krug je 25.830 €, treći 23.247 €, četvrti….

Ako se uzme u obzir da je Jokićevom naredbom da parkira audi na parkingu ispred grada, Komunalno preduzeće Kotor izgubilo, ni manje ni više nego 2.808,00 €, onda je jasno da se ovaj iznos oduzima od sume, za koju samo Bog zna kolika će biti u završnoj fazi mogućih, unaprijed dogovorenih vrteški.

Za Audi je, kako smo nezvanično obaviješteni ponuđeno 15.000 € sto je za skolo polovinu manje od procijenjene vrijednosti, a 37.876 € manje od nabavne cijene.
Ako se tome doda i 4.212 €, koliko košta parking mjesto na glavnom gradskom parkingu, onda nam je potpuno jasno kako će završiti „posao godine“ Vladimira Jokića.

195×0,90×24=4.212,00€

Podsjetićemo da je Jokić govorio da neće imati toleranciju za bilo koji oblik korupcije, a već imamo primjera prenamjene nekih poslovnih prostora, o čemu prikupljamo informacije i o čemu će javnost biti upoznata.

O klasičnom primjeru Jokićevog partijskog, kumovskog i zapošljavanja prijatelja bez obzira na zakon i pravnu regulativu, već smo pisali.

Pisaćemo i dalje, kako bi građani znali što radi nova vlast u Kotoru.

Podsjećat ćemo građane Kotora da je Jokić i njegova garnitura najviše uspjeha postigla u sprječavanju razvoja opštine Kotor.

Zajedničkim snagama uspjeli su da stopiraju ugovorenu izgradnju pothodnika kod Lučke kapetanije i tako direktno doprijenili da se nastavi saobraćajni kolaps u gradu.

Zaustavili su izgradnju uspinjače do San Đovanija, atraktivne i izuzetno isplative investicije.

Mnogo je još tema koje zaslužuju da se o njima prozbori.

Za mnoge odgovore postarali su se inspekcijski organi a za neka su na redu redovni sudovi.

Podsjetimo da je  tužilaštvo formiralo predmet u slučaju dvojnog Jokićevog državljanstva. O tome Jokić ćuti a brani ga predsjednica SO Dragica Perović (DF), koja se javno ponudila da bude predmet istrage oko njenog državljanstva, i njegovi odbornici.

Crna Gora i njene institucije sistema, vjerujemo neće ćutati. Interesuje ih što radi Jokić, i svi oni koji su na funkcijama koje podrazumijevaju poštovanje zakona u punom kapacitetu.

Pa da vidimo ko to tamo radi mimo reda i zakona.

8 KOMENTARI

 1. Taman razumiješ koliko i Jokić kome mopžda ni more nije slano. Tebe je so popila mozak kad ne razumiješ ovu matematiku.
  Ti znaš da neko ostane po ure, neko uru i 10 minuta, neko manje, a neko više na parkingu. Svaki započeti sat moj brajko je 90 centi. To znači da onaj koji se zadrži po ure plati 90 centi, kao da je bio uru. Dođe na to mjesto drugi i zadrži se malo manje i plati takođe 90 centi. Toga u toku dana ima baš mnogo. Ne ostaje niko tačno uru pa da za svaku plati isto. Sad ti je valjda jasna ova matematika. A ako nije zovni Skala radio pa ih pitaj. Ja mislim da je ovako.

  • Ova racunica nema veze sa tim sto ti pricas jer se upravo Skala bazira samo na sve sate u poslijednjih 195 dana. Razmisli bolje.
   Ali si u pravu da racunica nema smisla jer ne vodi racuna o tim frakcijama sata niti o vremenu kad to zauzeto mjesto svakako nebi pravilo prihod. Kako god okrenes racunica je skroz proizvoljna i sluzi za jeftino politikanstvo.

   Isto razmisljajuci, Skala bi mogla napravit “odokativno” racunicu za Fjord:
   12 godina x 365 dana x 150 soba x 70 eura = 45 miliona 990 hiljada eura neostavrene zarade.

   Ili druge racunice:
   12 godina x 12 mjeseci x Y broj zaposlenih x Z mjsecna zarada= XYZ miliona eura manje pare u spag kotorskih gradjana zaposlenih u hotelu
   Ili sto znam:
   2 godine x 12 mjeseci x Y borj zaposlenih u Jugopetrol x Z mjesecna zarada = XYZ miliona eura manje pare u spag kotorskih gradjana zapolsenih u Jugopetrol

 2. kako je pala cijena za 2god i 9 mjeseci dok ga je Maja vozila za 24hiljade?
  auto je precenjen pa ga niko nije kupio i to je greska Jokica

 3. Kakva je ovo nategnuta racunica:
  195×0,90×24=4.212,00€

  To bi znacilo da je parking 100% pun 24 sata dnevno sto nije tacno i da u 4 sata ujutro neko stoji u red da udje na parking ali ne moze jer je to jedno mjesto zauzeto Audijem.

  A biste li izracunali koliko je to auto goriva trosilo, koliko je para islo na putne naloge, na vozaca, na odrzavanje i po istom glupom sablonu izracunati koliko dobiti parkinga zbog tog auta uskraceno prije Jokica?

 4. hahahaha miki moj pa zar se samo gorivo troši prilikom vožnje ? hahahahahahahahahaha miki miki mićo ….još malo jopet zaokruži potpiši i otpiši strane državljane ……

 5. ..NEKO JE PREVARIO CRNOGORSKE NOVINARE? DA JE U KOTORU OTVORENA FILIJALA ZOOLOŠKOG VRTA SLIČNOG VRTU U JAJNICIMA-KRAJ BIOGRADA..???
  ,
  NE BRINITE DRAGI ČITATELJI-PRIMIČE IM SE, JOPET, LISTOMPADA-NEKO..PRJE GODIŠNJICE.”REPLIKE” ABlejanja iz 1989 godine? Ko je zaboravio-neka zapiša datum..Bješe nam to na staru srpsku godinu…na sreću (pre)Strašljivog naroda..trajaše do lani..kad su pali oni-što su u ime kasapina-obećavali med i mlijeko-koje oni srkaju-brezmalo tridest ljeta..e bo?!

 6. A viđi, da mi ga darivaju, ne bih ga uzeo. Zapravo, uzeo bih ga pa da ga odmag prodam. A da bih sio u njega da ga vozim – ne dao mi Bog. To Majino čudovište časni Kotoranin neće kupiti. Možda samo neki “sjevernjak”, a najprije Cikotić. Slobodna pogodba će na kraju biti jedina opcija. Dugo se ćutalo da je taj četvorotočkaš sa 4 olimpijska kruga još za Majina vremena imao ozbiljniji saobraćajni incident. Niko ne zna koliko je opravka koštala. Jevtino dam samo da prodam!

 7. Što bi bilo da je vozio auto, Koliko bi goriva potrošio , sigurno više od 4000?
  Kakva je ta računica ? A?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]