Vladimir Jokić kupuje deset novih vozila

39
Jokiću, đe je novac od Audija A-6?

Kotor će Dan opštine 21. novembar dočekati bogatiji sa deset novih automobila, čija bi ukupna vrijednost trebala da bude 135.710 eura. Možda neće biti isporučeni baš na taj dan kada se sumiraju rezultati učinjenog u godini koja se polako završava, ali oće u vremenu koje slijedi, definisano je u postupku javne nabavke sredstava za transport. Rok za podnošenje prijava iznosi 22 dana od dana objavljivanja, a Opština je 5. oktobra 2018. godine donijela Odluku broj 01-15039 o nabavci pomenutih automobila.

Ni manje ni više nego 10 automobila od kojih 7 benzinaca od 900-1100 kubika, maksimalne snage 50-70 kw, sa euro 6 motorom, dva automobila od 1900-2050 kubika, snage od 105-140 kw sa euro 6 motorom i jednim sa radnom zapreminom motora od 900-1100 kubika, maksimalne snage 80-90 kv, takođe sa generacijom motora euro 6.

Podsjetimo se da je kotorski predsjednik  na početku mandata imao drugačiji odnos prema voznom parku kojim je raspolagala opština. Posebno je atakovao na autobobil Audi A6 kojega je želio da se oslobodi po svaku cijenu jer je on, po njegovom vjerovanju predstavljao kontinuitet sa prethodnom vlašću.

Nakon što je izabran za predsjednika opštine, Vladimir Jokić je krenuo u obećanu akciju prodaje opštinskog  automobila A6. Skupština kotorske opštine je 27. 03. 2017. godine donijela odluku da proda putničko vozilo “Audi A6 Quatro” putem javnog poziva. Glavni argument Jokiću, kao predlagaču, bio je da kotorskoj opštini nije potrebno luksuzno vozilo i da će sredstva dobijena od prodaje biti upotrijebljena za rješavanje socijalnih slučajeva.

“Audi” star dvije godine i devet mjeseci, kupljen za 52.876 eura, procijenjen je na 28.700 eura, a po svoj prilici prodat budvanskom biznismenu za 20. 700 eura. Cijelih 8 hiljada manje od procijenjene vrijednosti. Pretpostavlja se da je Jokić vozilo prodao još u oktobru 2017. godine. Javnost o tome nije obaviještena, pa se sa sigurnošću ne zna da li je posao godine realizovan i time prestala noćna mora kotorskom predsjedniku?

Zašto Jokić ćuti i zašto ga za audi nije pitao niko od opozicionih odbornika, i dalje ostaje tajna. Ima nagađanja da je priča oko prodaje audija smišljena od samog početka za poznatog kupca, ali za to, bar za sad, nema dovoljno dokaza. A na pitanje zašto odbornici opozicije ćute, nema odgovora ni dan danas.

Ono što Skala zna, doduše nezvanično, Audi A6 je prodat izvjesnom biznismenu iz Budve za 20.700 eura. Prestižni automobil za cijenu prosječnog.  Interesantno je da ni nevladine organizacije, poput opozicionih partija, nijesu zainteresovane da saznaju kome je Jokić prodao prestižni automobil, da li je opštini uplaćen traženi iznos i što je sa tim novcem urađeno?

Ono što je sigurno, naši građani u stanju socijalne potrebe, od ove transakcije nijesu dobili ni jedan jedini cent. A sjetićemo se da je Jokić kazao više puta da će taj novac biti podijeljen njima, da im bude bar mala pomoć jer je poznato da su uslovi života i stanovanja ispod civilizacijskog minimuma.

Jokić danas kupuje 10 novih automobila. To radi u situaciji kada ne funkcioniše opštinska Skupština i kada sve odluke donosi sam. Do kada će takvo stanje i ponašanje tolerisati resorno ministarstvo zaduženo za praćenje rada lokalnih samouprava, teško je reći. Tim prije što smo svjedoci nezakonitih partijskih, kumovskih i prijateljskih zapošljavanja, brojnih raspodjela novčanih sredstava, donošenja odluka i arčenja novca naših građana mimo skupštinske procedure, i još mnogo toga o čemu treba da brinu  institucije sistema naše države.

S.M

* * *

U tenderu su naglašene bitne karakteristike predmeta nabavke u pogledu kvaliteta, performansi i/ili dimenzija, jedinica mjere i količina.

Nabavka 7 vozila sa sljedećim karakteristikama:

-pogonsko gorivo: benzin

-radna zapremina motora: od 900 ccm do 1100 ccm

-maksimalna snaga: od 50 kw do 70 kw

-generacija motora: Euro 6

-dužina vozila: min 3900 mm – max 4000 mm

-širina vozila: min 1900 mm – max 1970 mm

-međuosovinsko rastojanje: min 2400 mm – max 2480 mm

-broj vrata: 5

-broj sjedista: 5

-zapremina prtljažnika: min 320l

-boja vozila: bijela

Oprema:

Branici u boji vozila, spoljašnji retrovizori u boji vozila, čelične felne 15″, pneumatici R15, 3 – kraki servo volan podesiv u dvije ose, plastična ručica ručne kočnice, hrom paket, airbag za vozača i suvozača, suvozačev airbag sa deaktivacijom, ESC-elektronska kontrola stabilnosti, klima uređaj, centralno zaključavanje sa daljinskom komandom, elektro podizači prednjih stakala, elektro podesivi spoljašnji retrovizori sa grijačima, putni računar, led dnevna svjetla, prednja i zadnja svjetla za maglu, indikator pritiska u pneumaticima, start / stop sistem, vozačevo sjedište podesivo po visini, tri naslona za glavu pozadi, tri sigurnosna pojasa pozadi podesiva u tri tačke, prednji sigurnosni pojasevi podesivi u tri tačke, podsjetnik sigurnosnog pojasa, radio aparat, 4 zvučnika, sklopiva i nedjeljiva zadnja klupa, djeljiv naslon zadnjeg sjedišta, zadnji brisač, tonirana stakla, osvjetljena polica za odlaganje ispred suvozača, polica za naočare, USB priključak, prednja pepeljara.

Nabavka 2 vozila sa sljedećim karakteristikama:

-pogonsko gorivo: dizel

-radna zapremina motora: od 1900 ccm do 2050 ccm

-maksimalna snaga: od 105 kw do 140 kw

-generacija motora: Euro 6

-dužina vozila: min 4800 mm – max 4999 mm

-širina vozila: min 2000 mm – max 2100 mm

-međuosovinsko rastojanje: min 2800 mm – max 2900 mm

-broj vrata: 5

-broj sjedista: 5

-zapremina prtljažnika: min 620 l

-boja vozila: crna metalik

Oprema:

Svijetle lajsne, aluminijumske felne 18″, pneumatici R18, branici u boji vozila, 3 – kraki multifunkcionalni kožni servo volan za radio, telefon i DSG podesiv u dvije ose, kožna ručica mjenjača, hrom paket, patosnice, lajsne na pragovima vrata, airbag za vozača i suvozača, suvozačev airbag sa deaktivacijom, prednji bočni airbag – ovi, vazdušne zavjese, airbag za koljena vozača, ESC-elektronska kontrola stabilnosti, climatronic – trozonski klima uređaj sa kontrolnim panelom pozadi, centralno zaključavanje sa daljinskom komandom, elektro podizači prednjih i zadnjih stakala, elektro podesivi, sklopivi i grejani spoljašnji retrovizori sa automatskim zatamnjenjem, grijači prednjih sjedišta, zadnji i prednji senzori za parkiranje, adaptivni tempomat do 160km/h, comfort telefoniranje, navigacioni sistem na glasovne komande sa mapama evrope , bi – xenon farovi sa AFS 1 funkcijom, teleskopski uređaj za pranje farova, LED dnevna svijetla, prednja svijetla za maglu sa corner funkcijom, prednji i zadnji naslon za ruku, kontrola pri vožnji u brdima, indikator pritiska u pneumaticima, start/stop sistem, senzor za kišu, disk kočnice pozadi, vozačevo i suvozačevo sjedište podesivo po visini i lumbalno, radio aparat, 8 zvučnika, tri sigurnosna pojasa pozadi, unutrašnji retrovizor sa automatskim zatamnjenjem, grijane dizne za pranje vjetrobranskog stakla, tonirana zadnja bočna stakla i zadnje staklo, osvijetljenje poda, nedjeljiva zadnja klupa, djeljiv i sklopiv naslon zadnjeg sjedišta, svijetla za čitanje, tonirana stakla, podsjetnik sigurnosnog pojasa, tri naslona za glavu pozadi, USB konekcija, program mreža, paket za pušače (prednja i zadnja pepeljara ).

Nabavka jednog vozila sa sljedećim karakteristikama:

-pogonsko gorivo: benzin

-radna zapremina motora: od 900 ccm do 1100 ccm

– maksimalna snaga: od 80 kw do 90 kw

-generacija motora: Euro 6

-dužina vozila: min 4400 mm – max 5000 mm

-širina vozila: min 1900 mm – max 1970 mm

-međuosovinsko rastojanje: min 2550 mm – max 2700 mm

-broj vrata: 5

-broj sjedista: 5

-zapremina prtljažnika: min 545l

-boja vozila: crna metalik

Oprema:

Branici u boji vozila, spoljašnji retrovizori u boji vozila, čelične felne 15″, pneumatici R15, 3 – kraki servo volan podesiv u dvije ose, plastična ručica ručne kočnice, airbag za vozača i suvozača, suvozačev airbag sa deaktivacijom, prednji bočni airbag – ovi, ESC-elektronska kontrola stabilnosti, klima uređaj, elektro podizači prednjih stakala, elektro podesivi spoljašnji retrovizori sa grijačima, centralno zaključavanje sa daljinskom komandom, prednja svijetla za maglu, patosnice, putni računar, radio aparat, 4 zvučnika, vozačevo sjedište podesivo po visini, nedjeljiva zadnja klupa, djeljiv naslon zadnjeg sjedišta, prednji sigurnosni pojasevi podesivi u tri tačke sa el. zatezačima, tri sigurnosna pojasa pozadi, disk kočnice pozadi, svjetlosni snop podesiv po visini, start / stop sistem, tonirana stakla, tri naslona za glavu pozadi, podjsetnik sigurnosnog pojasa vozača, paket za pušače (prednja i zadnja pepeljara).

Ponuđena vozila moraju biti nova i od istog proizvođača-marke.

Link na koji se možete upoznati sa kompletnom tenderskom dokumentacijom

http://kotor.me/me/dokumenta?category=Javne-nabavke-2018

39 KOMENTARI

 1. Ne zna sr sta ce se urafiti od tolikog silnog parka vatrogasnice pa bi sad jos da se vozila petljaju po raspucanom i jos ne srefjenim plocnicima grada koje trpe od komunalnog bezmotornog na dizel ili naftu vozila sto ulazi po dvadeset puta u grad a li to tebe i druge ne tangira kad spavate po velikim kucama u Dobroti i drugim nliznjim mjestima.Nebitnoga a sto si se istakao tvojim da ne kazemo bitnim komentarom od recenice i po.
  Ing.Milos Djonovic

  • Koji si ti ekspert i za vatrogastvo čak. Šteta što nam nijesi kadar na koji bi se ovaj grad mogao osloniti i koji bi ga ozdravio.
   Velika šteta Miloše za tvoje neotkrivene talente.

   • Pa necemo valja avionima dozvoliti V.ulazak u grad.Ko ce napraviti malo prilkladno vozilo kad je reontni zavod u k.
    Zamidli se malo V.ksko izaci iz ive situacije kad imamo 10.000 inzinera a nijedno inz.preduzece.
    Pa neko V.i B.mota poceti odmotavati ovo klupko nerada i javasluka.
    To sto je Jadran dobio u Novome mogu nekako da skuvam tolikim tezultatom to pa ne ali ovo u. Budvi od Nekadasjeg kojeg je ostalo slovo J.ne mozemo i necemo.
    Ing.Milis Djonovic
    .

 2. Koliko ste se, ili mozda bolje reci, koliko si se okomio na ova vozila koja treba da zamjena dotrajale rutine. A zamisli da je isti ovaj Predsjednik, kao onaj novopostavljeni u susjednom Tivtu oprostio, recimo Kolarevicu, pardon, Karizmi hotelima, jedno 3-4 miliona zbog toga sto je ulozeno kako rekose 20 miliona na kamp. Sto bi to tek pisanje bilo. Opet bi se spominjalo lincovanje.

 3. A šta radi naša opozicija i zašto ona ne kaže što misli o ovoj hajdučiji. Da nijesu oni u kakvom dosluhu sa ovim demoNkratama jer to tako izgleda. Ova kupovina koju nije odobrila skupština mora da provjeri inspekcija i sudovi.

 4. kako ne shvatate ?!?!?
  taj mali je najaveći laž koji je kročio prag Opštine
  kotorani!!!! probudite se!!!

 5. lapo jadni, jesi li ti Jokićeva perjanica. On je slagao lapo i prije darovao audi a pare su posle nekome u spag. Ako ti nije sajsno pitaj onoga što de uz njega svakoga jutra ka da je posilni. a oba metar i žilet ma umiju doma doć

 6. Opalaaaa.Malo,malo Joksiću.
  Zašto samo deset,bez 30 ništa.Za Madam Uru samo dva trebaju.Zamiritala je.

 7. Pa valjda je bolje 10 novih auta za potrebe Opstine i njenih sluzbi nego 1 polovan za voznju jedne osobe (uz stalnog privatnog sofera) do posla i do Podgorice.

 8. Pustite vi toga nebitnoga Đonovića,no što cemo mi s voznim parkom i objesnim vlastima bez programa i plana.
  Svako vuče za sebe ,potpuno rasulo i bezakonje u tu opštinu.

 9. ing.Miloš Đonaj
  Inžinjeru nećeš da napišeš da je odbio nabavku specijalnog vatrogasnog vozila za uske ulice strarog grada Kotora,ki da ih on iz džepa daje a ovamo kupuje ovoliko nepotrebnih vozila.
  Treba častit ljude, buduće glasače autima i radnim mjestima, zar ne inžinjeru.
  Ovima aktima kida granu na koju sjedi, a već je do pola prešegana…
  Najbolje će redovni ili prijevremeni izbori pokazat ko je kako “rabotao”.

   • Pero-gudin,
    Danas sam pasao bicikletom više puta preko Gurdića nema te
    pi.durino kotorska, suknjaru čekam te na Gurdić sutra, ajde dođi
    pa ćeš viđet kako musa dere jarca, suknjaru
    Puvaš li up.kno Demokratama, puvaj puvaj još ovo malo što im je ostalo dok ih ne oburdamo sa vlasti na sledećim izborima.

  • Sludajte V.Nemam ponekad vremena da na mslom ekranu isptavljam fon.greske ali sobzirom na dugo znanstvo Vsm kazem da slabo poznajete Djonovice a jos manje Djonaje a sad ih je tu nepotrebno petljati i u krajnjoj liniji odakle ste to izvukli da su Djonovici od Djonaja a ne obrnuto.Ja sam vec prije par godina objasnio i podpirao tezu o dubini tog prezimena koje se pominje u starom zavjetu prof.Culic koja je isto midlila kao vi.ne mogu vas pozdraviti kad stetite prvo svom imenu a i sire.
   Ing.M.Djonovic

   • ing.Miloš Đonović-Đonaj,
    Dobro došli na portal Radio Skale,
    Drugo postavio bih Vam dva pitanja kao velikosrbinu,
    Prvo pitanje je; napišite ime jednog ne više samo jednog znamenitog Crnogorca da se zvao Nemanja ?
    Drugo pitanje isto tako navedite vašeg daljneg pretka da se prezivao Đonović a ne Đonaj-Geonaj ?
    Treće je samo savjet, uradite vašu DNK analizu pa to objavite na ovom portalu.
    P.S.DNK analizu nemojte da radite u Beograd ,nego u nekoj nezavisnoj ,profesionalnoj klinici na Zapadu.
    Može i u Ljubljanu ako tamo to uopšte i rade…
    Nadam se da će Bokelj pobjedit Jedinstvo u Neđelju
    Pozdrav

    • Moze biti 6 ptema nula.
     Moj pradjed se zvao Stevan ako uzmtr da je pas genetacija ccs 3o godina to je mojij 70 manje 30 i tsko cca 3 puta 30 to je vise od 150 godina.Tsda nje bilo Albanije i nimo znali za Djo
     naje a za Djonovice jesmo.
     Ako je problem Nemanja tjrduve se i to.Njemanjic je bio. Savo ili Sava takvog imena ovsmo ima. za sada Bokelju dobro ide ali Primorac nesto stalno tapka. pozdravljamo
     Ing.Djonovic

     A

    • .Brz vrlikostbinu.Dtbija je tolikakolika je ali ce se mozfa ptosiriti sto nsm neve biti mrsko.ing.Djonovic

 10. Inžinjeru ti mi postaješ sumnjiv. Sve o Jokiću i pri Jokiću. Bogami bolje bi bilo Jokiću da mu nisi pri guici, ili ako već jesi, neka “Općina” izdvoji koju paru za komplet kožnih gaća.
  Opasan si inžinjeru!

  • …triba se čuvati od tebe i družine dražni Moj gad-e..od gadova-nose su vam prijerodno zašiljni-izbostreni od fanga sa dna od dna Škaljara…

   • Kao po običaju javio se Jordan prvi promoter kožnih gaća sa otvorom na guici. Posljedice su veoma uočljive, gazi ulicom kao da ide po jajima!

    • ..u tuđoj-zavirivati i nos turati..i gaće mirisati…?! Đedov unuk..i strikana svojih…sa potoka ZVIJERI..

     • Moj grade nije se javio nego je zanjakao
      rasedlani ercegovački tovar,
      Druga Tita je izdo
      sada mu mnogi vele pi.do.

  • ..Moj g?adu..kada gla/e/di sebe u ZRCALO(Njegoš)-u dupleks obrazima čaprogaćiniti i izravno inžinjera sumnjičiti…E bo i od njega zazirati..?

   • ..” Druga Tita je izdo”..jer nije sa tobom/vama P..dama poša..u paljenju-rušenju-pljačkanju i ubijanju nemoćnih i nenaoružanih ljudi na Konavle i Durbovnik..u “ratu za mir u sapašavanju srpstva i kosova”..i “spašavanju srpske boke”-od 30-40 iljada ustaša..koji tader krenuše da porobe “srpsko primorje…i srpsku tader vašu crnu goru”…O…O…vam…J…na gomilu đe čuješ(što se ne potpisa od koga se bojiš?!)-čujete i đe ne čujete!!!

     • ..prvo prestavite-iz čijih se smrdljivih gaća javljate…! Drugo-da konačno kažete-što je gore iz mog “foja” tačno-a što je vama podmetnuto-dok ste bili u “široke gaće”-skrojene davne 1918 godine- rvacko-srbijansko-slovenačke gaće”-koje su modernizirli dva kaaspina i grobara sa Dedinja i Banskije dvori Zagreba….i “đeveruša-širokije gaća i g.uca-Milana-Alije-Momira aškoga..”vašeg-napoleona-pod Dubrovnik i Konavle i dalje”-1991-1999.godine!

 11. Nije Ti ovdjen Ljubljana Milose, vozi se Ti tamo, ovdje se ceprka po nasim dzepovima – nece dugo !

 12. Pa mladi presjednik ce se po potrebno udobno voziti ali sve u okviru proravuna opstine Kotor.
  Ing.Milos Djonovic

  • Milose, Tvoj mladjani kolega, beznadezni novinarcic, Marko Milacic, nesto “zalaja” sa Rumije, kontra Crne Gore. Bezkicmeni djetic se ne cuva guje ljute, koja iz kamena za vrat,
   nezvanim gostima, srcem skace!
   Na Rumiji crkva NIKADA nije bila!
   Zalud pjenii i zadrigli mantijas Jovan ,
   sa srbadijom Barskom > kriminalnom!
   Beznacajni su Oni sa svim svojim sljedbenicima, nikogovici koji ne postuju svoje sugradjane, izdajice i ozdajnici, latentni remetilacki faktor!
   Koaliraju oni i sa dr. skupinama u
   namjeri izazivanja nereda!
   Ti si svojim stavovima na Njihovoj
   strani, Tvoja volja, ali i Nasa je volja da iTebe sa njima “svrstamo”, opomenemo
   i osudimo kad prekrsis zakon.
   Zato NEMOJ protiv simbola Crne Gore!
   Sa neprijateljima znamo kako cemo!

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]