Vladimir Jokić oštetio Komunalno Kotor za 2.808 €

12
lijepo vrijeme pogoduje saobraćajnom kolapsu

Prolazi polako i 130-ti dan od kada je na čelo kotorske opštine izabran Vladimir Jokić.

Toga dana, na parkingu Komunalnog preduzeća Kotor zaključan je opštinski Audi A6.

Mladom, poletnom predsjedniku nije potrebno službeno, kada ima osobno vozilo, kazao je.

Simbol zloupotrebe opštinske vlasti mora pod giljotinju, bio je jasan i glasan Jokić, koji je obećao licima u stanju socijalne potrebe i licima pogođenim elementarnim nepogodama da će novac od prodaje opštinskog vozila podijeliti njima.

Na četvrtoj sjednici SO Kotor, koja je održana 27. marta  ove godine, donešena je Odluka o prodaji putničkog vozila Audi A6 quattro KO MN 001.

Prodaja će se, stoji u Odluci obaviti putem prikupljanja ponude.

Procijenjena vrijednost, koju je uradio stalni sudski vještak saobraćajne struke mr Tripo Bukilica je 28.700 eura.

Vozilo je kupljeno za 52.876 eura i najnoviji je automobil koji se nalazi u voznom parku kotorske opštine.

Vozilo je, u trenutku procjene bilo staro 2 godine i 9 mjeseci.

Zavrtio se prvi krug.

Da li slučajno, ili namjerno, tek kupca nije bilo.

To znači da ni cijena neće biti ista.

Sljedeći krug će se spustiti 10%.

Ako ne bude prodaje ni u tom krugu, ide nova korekcija cijena.

I tako sve dok se, kako neki rekoše, ne namjesti nekome za male novce da kupi veliki audi.

Cijena za drugi krug je 25.830 €, treći 23.247 €, četvrti….

Ako se uzme u obzir da je Jokićevom naredbom da parkira audi na parkingu ispred grada, Komunalno preduzeće Kotor izgubilo, ni manje ni više nego 2.808,00 €, onda je jasno da se ovaj iznos oduzima od sume, za koju samo Bog zna kolika će biti u završnoj fazi mogućih, unaprijed dogovorenih vrteški.

Jokić je oštetio ovo preduzeće za 10% od procijenjene vrijednosta, a svaki dan košta još 21.6 €.

Valjda Jokić misli da može, jer je kotorsko Komunalo u raljama opštinske vlasti.

130×0,90×24=2.808,00€

Podsjetićemo da je Jokić govorio da neće imati toleranciju za bilo koji oblik korupcije, a već imamo primjera prenamjene nekih poslovnih prostora, o čemu prikupljamo informacije i o čemu će javnost biti upoznata.

O klasičnom primjeru Jokićevog partijskog, kumovskog i zapošljavanja prijatelja bez obzira na zakon i pravnu regulativu, već smo pisali.

Pisaćemo i dalje, kako bi građani znali što radi nova vlast u Kotoru.

Podsjećat ćemo građane Kotora da je Jokić i njegova garnitura najviše uspjeha postigla u sprječavanju razvoja opštine Kotor.

Zajedničkim snagama uspjeli su da stopiraju ugovorenu izgradnju pothodnika kod Lučke kapetanije i tako direktno doprijenili da se nastavi saobraćajni kolaps u gradu.

Zaustavili su izgradnju uspinjače do San Đovanija, atraktivne i izuzetno isplative investicije.

Mnogo je još tema koje zaslužuju da se o njima prozbori.

Za mnoge odgovore postaraće se inspekcijski organi i redovni sudovi.

Pa da vidimo ko to tamo radi mimo reda i zakona.

Moguće da Jokić već misli da je formirao  SAO Kotor ili SAO BOKA i da ga zakoni Crne Gore ne dodiruju?

Moguće, baš kao što je činjenica da Crnu Goru i njene institucije sistema itekako interesuje što radi Jokić, i svi oni koji su na funkcijama koje podrazumijevaju poštovanje zakona u punom kapacitetu.

Jedan od predmeta interesovanja će svakako biti i činjenica da je Jokić državljanin Srbije, a kao takav ne može biti na čelu opštine Kotor, jer mu se po automatizmu oduzima crnogorsko državljanstvo.

Vrijeme je ovo koje tako dobro podsjeća na ono za koje smo mislili da je daleko iza nas.

12 KOMENTARI

 1. Taj Jokic je posten da ne more bit posteniji PRAVI CRNOGORAC -kad treba- a te pare ce vratit ka i moja baba Grdana sto je ostala dužna grobarima Napredka za kašetu ka smo kopal djeda !!! SAMO POŠTENO !!! E a da….

 2. Oštetio…koga…to je dato Mrdaku da mu bude prćiija…ajde ljudi ne sprdajte se…ovo je baš promašena tema…napadajte ga zbog partihskog zapošljavanja,ali nemote častiti branit parking biznis,u Kotoru,Perastu,…nemote…već napišite iskzstva turista iz Perasta…adio te

  • … GROBARA SA DEDINJA-IZVJESNA “SINERGIJA kasapina sa Dedinja-maci mali3 PUTA MALO VIŠE OD NIŠTA”?!!! MUČI MUČ OLI- maci mali3 PUTA MALO VIŠE OD svašta i NIŠTA…!

 3. Jokicevi almanasi.Vojnici ga slave i takmiče se ko cenu dalj pljunut na Skalu,ma im mogu pljunut pod prozor.voli ih narod pa jokicevci crknite, puknite.

 4. Več vidim Bata Carevića kako kupuje Audi i poklanja ga Krapoviću,da časti za isplatu preko 2 miliona € sa računa Opštine Budva na carevićevu firmu.

 5. …mora se priznati-da nam je naš (moj -najiskrenije!)-Portal Skala radio Kotor bio ovako svakodnevno agilan-i šekao trule grane pasane vlasti-bar od kad postoji nezavisni-a privatni radio ( JEDINA USPJEŠNA privatizacija u Kotoru-u potnje tri decenije -krađe i prekrađe narodnoga blaga!)-zbora nema manje bi Kotor danas imao problema?! Na nesreću-nije tako-jer i Skale moje omljene /p/ o m e l e su “M E T L E”- i s t e?!!!!

  “Vrijeme je ovo koje tako dobro podsjeća na ono za koje smo mislili da je daleko iza nas…”?! Ja bi rekao,u hodu se uči-nauči,pod samo jednim uslovom..znati i pratiti,da kome je prijeroda dala-da nije magarac-nego čovjek sa pravom -da za sebe prvo glasa-glasajući za sebe -glasaš i za drugoga(gospod je prvo sebi stvorio glavu-bradu…?)…vodeći računa o tome-da mu ni prsti njegovi, nijesu svi isti…daleko bilo,jer onda bi mu svi bili kao srednji prst u tuđoj…? Na žalost,zato smo tu dragi Skalaši? Tu ,đe nas je priroda “posijala”-ne vodeći računa o tome da drvo bukva raste na visinama okolo naokolo 600 metara iznad mora-na ne na pjeni od mora?

  P.S.ako je vjerovati predzadnjem stavu gornjega napisa-našoj Vladi (Duška Markovića)-spasa nema-jer brezmalo pola Vlade ima državljanstvo druge države-naših susjeda i malo dalje..? Ipak, nadam se nadam,da smo ponešto naučili posebno iz “lingvistike-da jezik nema kosti-ali lomi kosti”…?Zato bi dobro bilo uzdržavati se od mrsne hrane, bar, u doba posta (srijedom i petkom?)…?!

 6. Jokiću treba audi za Beograd. On treba da ostane počasni predsjednik Opštine Kotor da ne bi zaboravili da nam strani državljani mogu biti na čelu. A što će on sad?

  • ..sa promjenom pola-ide se u Jevropu-lažući ,ka ka što laže Podgoričanka…?! Jerbo,ona /ne/zna-da su Kotorom vladali okupatori od 1189 na ovamo-do skoro-do 22.maja.2006 godine!!!…”da ne bi zaboravili da nam strani državljani mogu biti na čelu…”?!! Ja,ja-a Don NIko Luković u svojoj knjizi “Boka Kotorska”-izdanje 1951-kaže na strani 18 i ovo..”Po nacionalnoj pripadnosti BOKELJI su Crnogorci,Srbi i Hrvati,a po vjerskoj 3/4 pravoslavni a 1/4 katolici…”?!!! !Danu bila vesela- moja Pod goričanice kupaš li se obrazati-ili samo noge slanom vodom glaziraš-briješ(depiliraš)…?

  • ***Podgoričanko, živa bila, bićemo najsrećniji kad nam budeš na Brajiće pokazivala putovnicu za dolazak na Primorje. Dvojno državljanstvo ti neće pomoći.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]