Vladimir Jokić: SDP počela da vrši nasilje i nad zdravim razumom Kotorana

1
Vladimir Jokić

Pravilno je ocijenio Opštinski odbor SPD Kotor u jučerašnjem saopštenju konstatujući da, nelegalnim izborom predstavnika Kotora u Bord direktora “Luke Kotor” AD, DPS čini sve da zaštiti interese Milove ekipe, kao i da je to kontinuitet politike DPS-a koja vrši nasilje nad voljom Kotorana.

Međutim, gospodo iz SDP-a, zaboravili ste da ste vi direktni saučesnici u tom nasilju, s tim što ste sada počeli da vršite nasilje i nad zdravim razumom Kotorana.

Nije potrebno gospodo iz SDP-a da prikupljate potpise u Kotoru u cilju podrške za sticanje koncesije za Luku Kotor sada kada su izbori na pragu.

Sjetićete se da su kotorske Demokrate prošle godine razobličile namjere i “odgovorne tvrdnje” lokalnih DPS prvaka i prvakinja i svima predočili njihove planove da predaju Luku Kotor strancima.

Tada smo, u dobroj vjeri, podržali i predlog zakona u Skupštini koji je podnio SDP. Bezuspješno.

Podsjetićemo i vas i ukupnu kotorsku i crnogorsku javnost da je kotorska opozicija prikupila potpise i pokrenula inicijativu za smjenu DPS-a u Kotoru. Tada ste, gospodo iz SDP-a, nemušto reagovali, pokušavajući u isto vrijeme da budete i vlast u opoziciji i opozicija u vlasti. Upozorili smo vas da vam to nećemo dozvoliti, ni vama kao lokalnom odboru, ni pojedinicima iz odbora. Imali ste šansu da spriječite DPS da uništava Luku, da postavlja svoje kadrove koji će sprovoditi instrukcije neformalnih centara moći. Mogli ste da zašitite interes Kotora, da ste digli ruke za smjenu gradonačelnika, mogli ste nebrojeno puta do sada. Niste, iako ste na prošlim izborima sve glasove dobili na opozicionoj retorici, pa kasnije napravili koaliciju sa onima koje ste optuživali za sva zla Kotora.

Sve dok ne budete srušili vlast u Kotoru, dio ste vlasti. Zato nemate prava da optužujete koalicione partnere za njihove poteze. Srušite vlast u Kotoru, pa ćete nakon toga imati moralno pravo da kritikujete stanje u našem gradu. Do tada, i vi i svi drugi politički subjekti i pojedinci koji sa pozicija vlasti kritikuju poteze vlasti trebalo bi da se zapitate zašto ste u tako šizofrenoj poziciji, šta je motiv ostanka u vlasti koja ne valja?

Ukoliko sami ne nađete odgovore na to pitanje, kao i valjana opravdanja za sve propuštene prilike, kotorske Demokrate će biti tu da vas podsjete zašto ste tu gdje ste, kao i na rezultate vašeg rada.

“Luka Kotor” AD mora dobiti trajnu koncesiju za upravljanje operativnom obalom i mora ostati u većinskom vlasništvu Opštine. To je od vitalnog interesa za grad i pitanje budućnosti razvitka Kotora. O tome će, između ostalog, Kotorani i Kotoranke odlučivati 16. oktobra, kada će DPS i njihove lokalne pomagače poslati u opoziciju.

1 KOMENTAR

  1. S obzirom na sličnost imena Demokrata i socijal demokrata, mi kao građani teško ko ovdje koga napada, i u čiju korist. Oni koji malo bolje poznaju igre crnogoskog politikanstva, ove će napade mnogo bolje moći protumačiti. Kako je vođenje politike danas postalo komplikovano, najvažnije je znati mutiti vode iza kulisa, da bi poslije potekla neka rijeka druge boje, a koju mutljaroši iščekivaju. Uvjek im nisu boje jednake iščekivanima.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]