Vladimir Joković: Raspušteni opštinski odbori SNP-a biće formirani do 15. aprila 2018.

0
Vladimir Joković

Rok za formiranje novih opštinskih odbora Socijalističke narodne partije, nakon odluke Vladimira Jokovića, predsjednika ove partije, o raspuštanju odbora zbog, kako je kazao isteka mandata, je 15. april ove godine.

Svim opštinskim odborima je već godinu dana istekao mandat i većina opštinskih odbora SNP, posebno onih koji nijesu podržali kandidatiru Jokovića za novog predsjednika nakon Srđana Milića, nijesu htjeli da izvše izborne konferencije koje su predviđene Statutom partije, podsjetio je Joković gostujući u emisiji “U Žiži“ Skala radija.

“Kad smo vidjeli da od toga nema ništa i da oni koji nemaju nikakav legitimitet ni legalitet i da je istakao svaki mogući rok, donijeli smo jedinu moguću, ispravnu odluku o raspuštanju opštinskih odbora, i formirali privremene odbore koji će po Statutu sprovesti proceduru izbora i formiranja novih opštinskih odbora. To je urađeno u Nikšiću i Plužinama gdje je jednoglasno izabran novi predsjednik OO SNP i to ćemo uraditi u svim gradovima“, kazao je Joković.

On je ponovo pozvao sve one koji, kako je kazao, žele dobro SNP, da uzmu učešća i da formiraju najbolje moguće opštinske odbore i izaberu njihove predsjednike.

Na konstatciju Skala radija da su od 23 opštine u CG do sada izabrani OO SNP samo u dvije opštine, Joković je dodao i Herceg Novi u kome je izabran Opštinski odbor, a ima i nekoliko odbora kojima nije istekao mandat, kazao je on.

U Kotoru je rok do 15. aprila i nije istekao, kako se spekuliše, rekao je naš sagovornik, jer rokovi nijesu kanoni i ako je u pitanju kvalitet opštinskih odbora, rok za njihov izbor bi se mogao i produžiti.

Na pitanje našeg radija da li je tačan podatak da je od oko 1500 članova, koliko ih je bilo u opštinskim odborima sada ostalo oko 150, Joković je kategorično rekao da je to netačno i da to pričaju oni koji ne žele dobro i koji štete ovoj partiji.

On kaže da nije bilo ni jedne ostavke iz opštinskih odbora.

Jokovića smo takođe pitali kakav je njegov lični odnos prema dr. Branku Baću Ivanoviću, uglednom članu i dugogodišnjem predsjedniku OO SNP Kotor i nekadašnjem predsjedniku opštine, za čije ime se veže najveći dio članstva ove partije u Kotoru.

On je odgovorio da je sa Ivanovićem, koji je od osnivanja jedini predsjednik Opštinskog odbora u Kotoru, imao dobru komunikaciju.

Dr Branko Baćo Ivanović je snažno podržao na Kongresu partije Snežanu Jonicu.

Joković je kazao da mu Ivanović nakon izbora za predsjednika SNP-a nije ni čestitao, a nije učestvovao u radu Glavnog odbora, ni radu partije.

“Prema tome, ja lično nemam nikakav problem, ali imam primjedbe da ne može neko željeti da vodi Opštinski odbor kome je istekao mandat i koji nema nikakav legitimitet, a ne željeti da učestvuje u radu centrale partije“, jasan je lider SNP-a.

Na pitanje ko će sada birati predsjednika Opštinskog Odbora u Kotoru i da li će ga birati iz Podgorice ili članovi u ovom gradu, Joković je odgovorio da po Statutu SNP predsjednika Opštinskog odbora biraju članovi u jednoj opštini.

Prvo se sazove izborna konferencija na kojoj se izabere Opštinski odbor koji nakon konferencije ostaje i bira predsjednika.

“Ja se nigdje ne miješam u izbor predsjednika Opštinskog odbora i ako ponovo bude izabran dr Branko Baćo Ivanović za predsjdenika OO SNP Kotor ja neću imati ništa protiv, ali ono što sigurno neću tolerisati je da opštinski odbori smatraju da je SNP konfederacija opštinskih odbora. Bilo koji opštinski odbor koji bude izabran moraće sprovoditi odluke organa partije i učestvivati u njenom radu“, poručio je Joković.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].