Vlasnici parcela zapale, a vatrogasci potom gase vatru

0
poslije požara

U zaseoku Mrtari, grbaljkog naselja Radanovići, danas je nešto poslije 14 sati i 20 minuta došlo do požara u blizini stambenih objekata.

Odmah nakon dojave o požaru, 13 vatrogasaca kotorske Službe zaštite i spašavanja su sa pet vozila izašli na lice mjesta, kazao je za Skala radio Maksim Mandić, komandir ove Službe.

Vatra se, nošena jakim sjevernim vjetrom brzo širila. Gorjelo je nisko rastinje i panjevi na preko 4,5 hiljada kvadrata.

Brzom intervencijom kotorski vatrogasci su uspjeli da požar stave pod kontrolu, da vatru presijeku, a potom i ugase tako da stambeni objekti nijesu bili ugroženi.

Uzrok ovom požaru je nepoznat, ali se pretpostavlja da je izazvan nepažnjom, kazao je komandir Mandić.

Na lice mjesta izašli su i predstavnici kotorskog Odjeljenja bezbijednosti.

“Jasno je da se radi o čišćenju terena, a to je najlakše ako se nisko rastinje zapali. Pritom, onaj koji to radi ne vodi računa o tome da može da izazove posljedice velikih razmjera. Zato je potrebno ovoj pojavi konačno jednom stati na put i rigorozno kazniti sve one koji, i pored jasnih upozorenja pale vatru i na taj način izazivaju požare. Tada se mora angažovati kompletna jedinica Službe zaštite i spašavanja. Zbog nečijeg nemara ispaštaju vatrogasci, a društvena zajednica trpi ne malu štetu jer izlazak na intervenciju vozilima, uništavanje crijeva za gašenje zbog teškog terena, ne rijetko povrede vatrogasaca, troškovi goriva i sve što ide uz to itekako košta poreske obveznike. O tome, bar za sad niko ne vodi računa”, kazao je Mandić.

kotorski vatrogasac u akciji

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]