Vlasnik jedrilice ima dozvolu za njeno postavljanje na kraj šetališta u Dobroti

11
prikolica sa jedrilicom na zakupljenom prostoru

Slušalac Skala radija, naš stalni saradnik, poslao nam je 13. septembra ove godine fotografiju na kojoj se vidi jedrilica na prikolici parkiranoj na kraju šetališta u Dobroti.

Prikolica je bila postavljena u neposrednoj blizini „pametne“ klupe, jedne od četiri solarne koje su prethodno postavljene na lokaciji donji put – Dobrota i očigledno je, kako nam je kazao naš sugrađanin, da smeta prolaznicima.

Ko je kako i uz čiju saglasnost parkirao jedrilicu, nije nam bilo poznato.

Zbog toga je Skala pozvala načelnika kotorske Komunalne inspekcije Zorana Dragovića i pitala ga što će preduzeti po ovom pitanju. Nakon sata šef kotorske Komunalne inspekcije nam je javio da je ostavljen poziv za stranku na prikolici i jedrilici i da ih je Komunalna trakom oblijepila. Slijedio je rok koji se ostavlja strankama da sami uklone nepropisno ostavljene stvari i predmete kako to u protivnom ne bi uradila Komunalna inspekcija i odnijela ih na lokaciju koja je predviđena za čuvanje svega  što se uklanja sa javne površine opštine Kotor.

Nekoliko dana prije isteka tog roka Dragović je obavijestio Skala radio da je u prostorijama Službe za inspekcijeske poslove došao Kiko Kapetanović i kazao da je jedrilica njegova i da posjeduje svu potrebnu dokumentaciju da je zakupac tog dijela prostora. Pritom je pomjerio prikolicu i jedrilicu pri samom kraju šetališta, kako nikome od prolaznika ne bi smetala.

11 KOMENTARI

 1. Prvo ti nauči da je morsko dobro površina od mora do odredjene linije a u ovom slucaju do ivica puta ….a to prozivanje za pasti travu je odlika onih što su skoro sljegli i kojima je poznato znacenje.
  Da bi se neko bavio sportom mora i da nešto zaradi da se ne bi tražilo stalno od opštine a tebi je kako razumijem poznato sta piše u tom ugovoru što bi pametnome bilo dosta da shvati da se radi o časnoj i poštenoj osobi…..

 2. Nažalost, priča se o jedrilicama i njihovom parkiranju, a niko ne radi ništa da u Dobroti kazni parkiranje na pješačkim trotoarima. Ajde da se parkiraju tako da ostave bar malo mjesta pješacima da prođu, nedo zauzmu cijeli trotoar i to na oba njegova dijela. A komunalci dolaze samo na prostor pored starog grada, a Dobrota izgleda za njih ne postoji.

  • Bitno da nikome ne smetaju auta po sred puta parkirana I na trotoar odmah na metar od jedrilice. Ni smece se ne moze bacit od auta. Cus jedrilica smeta. Pa dje ce nego tu dje joj je mjesto. To je u zakup Montenegro yachting cluba, oni to odrzavaju ,placaju zakup, ciste cak I resetku stavili na cijev od kanaluzacije koja se tu uliva u more. Bitno da smrad of kanalizacije nije nikome zasmetao.

 3. Ima li ko da postavi pitanje o stotinama nepropisno parkiranih automobila u Kotoru, svaki dan. Jedrilici, mozda, i nije mjesto tu, ali mi licno ne smeta. Ne mogu vjerovati da se vozaci ne mogu disciplinovati da auta ne parkiraju dje stignu, a komunalnih inspektora ko zna koliko.

 4. Pošteno je i lijepa puka, da ipak dio šetališta je zakupljen, a da li je klupu trebalo baš tu instalirati ili od koncesionara ranije tražiti ,da označi zakupljenu “javnu površinu”, ostaje na
  nadležnima , tj. Morskom dobru i Komunalnom!
  Neka Komunalno i dr. institucije postavljaju table sa obavještenjima, da građani , pa i turisti, znaju , moguća ograničenja o kretanju, zbog eventualnih zabluda o svojim pravima na javnim površinama, koje u ovom slučaju to potvrđuju. Obavještenja i
  upozorenja bi trebala zbog turista biti višejezična !

 5. Kiko Kapetanovic je registrovao svoj sportski klub i uzeo u zakup vodenu stranu / marinu gdje se vezu barke a ne cijelu stranu do parapeta. Moze to nekom pricati ko ne zna ali nismo svi travu pasli.
  Na setaliste ostaviti ovako dugo da stoji jedrilicu nije ok.
  Nego Kiko neka kaze da li zna razliku izmedju sportskog i komercijalnog?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]