Voda prijeti dijelu donjo grbaljskog sela Glavatske kućice

4
voda teče kao rijeka ulicom

Veliko nevrijeme koje je sinoć poslije ponoći zahvatilo Crnu Goru, nije mimoišlo ni kotorsku opštinu.

Jaka kiša tokom noći i dana, praćena vjetrom, povremeno i gradom sa snažnim atmosferskim pražnjenjima uticala je posebno na normalno odvijanje saobraćaja, ali i na opasnost od poplave u pojedinim mjesnim zajednicama opštine.

Poplavljen je seotski put u blizini Lastve Grbaljske, u selu Glavatske kućice, kazao je za Skala radio Maksim Mandić, komandir opštinske Službe zaštite i spašavanja.

Ekipe su na terenu i prate situaciju.

Posebno su ugrožene tri porodične kuće, gdje je voda došla skoro do samih pragova.

“Ovo naselje je u operativnom planu zaštite i spašavanja od poplava, tako da, u dogovoru sa gradonačelnikom dr Stjepčevićem, koji je na licu mjesta nastavljamo dalje djelovanje”, kazao je Mandić.

Neophodno je da na teren izađu komunalne službe grada koje bi ustanovile stanje buičnih kanala i obezbijedile da voda brže i nesmetano otiče.

Voda prijeti kućama

4 KOMENTARI

  1. Kada grade objekte neka rjesavaju i odvod atmosfrekih voda!,
    Prodavali su sve uz magistralu a niko ni jedan kanal nije napravio za odvod povrsinskuh voda ! Svi objekti uz magistralu kroz Grbalj su na visoj koti od ceste i logoicno da se prave nekontrolisane bujice! Gdje su tada bile gradjevnisnke inspekcije i Ministarstvo saobracaja ?

  2. Nemar lokalne samouprave a i gradjana sto ne ciste bujicne kanale, bačaju sve i svašta đe ne treba… pa će im onda vatrogasci pomagat i rizikovat svoje živote kao i uvijek…ne bi trebalo dozvolit da gori no da se na vrijeme o svemu razmišlja a ne stani pani…

  3. Zorane !!! ne pricaj tako !!! ne izbijaju poplave zbog nerada ostalih komunalnih sluzbi vec zbog gradjana koji bacaju smece i sve sto im padne po ruku u kanale , ulice, pored puta to je NE kultura nasih gradjana !!!

  4. Osim varogasaca koji su vazda spemni i prvi skaču u pomoć, nikoga iz komunalnih i ostalih nadležnih. Zbog njihovog nerada najčešće i izbijaju poplave.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]