Vodovod Herceg Novi nije tražio vodu od Regionalnog vodovoda

1
Regionalni vodovod Crnogorsko primorje

Povodom velikog interesovanja građana Herceg Novog koji su se obraćali pitanjima zašto Herceg Novi nema vode, u cilju istinitog obraćanja javnosti, želimo da ukažemo da se niko od kolega iz lokalnog vodovodnog preduzeća u Herceg Novom nije obratio sa zahtjevom za preuzimanje količina vode iz regionalnog vodovodnog sistema s ciljem umanjenja problema koji su nastali usljed radova na rekonstrukciji dijela sistema iz kojeg se opština Herceg Novi snabdijeva vodom za piće.

Zahvaljujući veoma profesionalnoj saradnji između Vodovoda i kanalizacije Tivat i JP “Regionalni vodovod Crnogorsko primorje”, opštine Herceg Novi je tokom 2013, 2015, 2016. i 2017. godine izbjegla velike probleme, naročito tokom ljetnje turističke sezone, jer su na zahtjev vodovoda Herceg Novog iz regionalnog vodovodnog sistema isporučivane potrebne količine vode potrošačima na Hercegnovskoj rivijeri posredstvom vodovodnog sistema Opštine Tivat.

Iz Regionalnog vodovoda ističu da oni ne mogu mimo volje i zahtjeva lokalnog vodovoda isporučivati vodu bez obzira da li postoji potreba za vodom za piće ili ne, a tako je ovog puta i bilo, uprkos razgovorima koje je ovo preduzeće vodilo sa predstavnicima Vodovoda Herceg Novi tokom 2017. godine u vezi sličnih situacija.

Stoga, odgovornost zbog restrikcija i nestašice vode za piće u navedenom dijelu opštine Herceg Novi ne treba tražiti u Regionalnom vodovodu koji je spreman isporučiti dodatne količine vode čim to zatraži Vodovod Herceg Novi, kaže se u saopštenju Informativne službe Regionalni vodovod Crnogorsko primorje, dostavljenog Skala radiju.

1 KOMENTAR

  1. I ako su propali na izbore 15.aprila.2018-i dalje poraženi sviraju pjesmicu popu Lesu”? Možda ja i ne razumijem-ovo..ali mi se čini da problem vode u Novome nije od “juče”(sumljkivih godina 2013/14-15-16.17)-nego od onog rata 1991/1995..”rata za mir boži.. da se Slobi islobodi udovolji”? Nota bene kad se prešedniku Konavala gospar Kordi plaćale basnoslovne sume novca godišnje(za one prilike-kad su prostrom arale inflacije-i amortizovane Dojč marke?) za promicanje Hercegovačke vode iz Bilećkog jezera kroz Hrcegnovski vodovd od Plata do Debelog brijega(brda)-brez pomoći “regionalnog vodovoda”? I na ultimu od ultime koliko me pamćnje služi(vrijeme učinjelo svoje-sporo pamćenje brzo zaboravljanje)-nisam siguran da 2013 Novi dobijao vodu iz Skadrarskog jezera? Možda DA -možda NE? Prije NE-nego DA?

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].