Volonteri su stožeri Crvenog krsta u opštinskoj organizaciji Kotor

0

Ilko Marović

audio: Ilko Marović

Crveni krst Crne Gore danas je najstarija i najmasovnija organizacija u Crnoj Gori, članica međunarodnog pokreta društva Crvenog krsta i Crvenog polumjeseca, koja prerasta u moderno i snažno Nacionalno društvo koje ima za cilj pomoći čovjeku u nevolji.

Svoju humanitarnu misiju iznova potvrđuje pomažući siromašnim, izbjeglim i raseljenim, starim i bolesnim, bolesnoj i napuštenoj djeci, razdvojenim porodicama usljed ratnih sukoba i svima onima kojima je ugroženo ljudsko dostojanstvo i potrebna humanitarna pomoć i zaštita.

Ovo je najavljujući aktivnosti OO Crvenog krsta u Kotoru za Skala radio kazao sekretar ove organizacije Ilko Marović.

U osnovnim i srednjim školama raspisan je  konkurs za najbolji literalni i likovni rad, na temu ”Dokaži se, humanost se uvjek cijeni”.

Konkurs se zaključuje 6. decembra, a stručne komisije bi odredile najbolje radove, koji će na posebnoj svečanosti biti nagrađeni.

Hrana i higijena sakupljena u akciji “Solidarnost na djelu” djeliće se svakog radnog dana od 9  do 14 sati do 6. decembra u isto vrijeme.

Ispred kotorskih glavnih gradskih vrata 1. decembra u četvrtak dijeliće se flajeri, a u Gimnaziji i OŠ “Savo Ilić” volonteri opštinske organizacije će održati predavanje edukativnu kampanju o AIDS–u.

Za petak 2. decembra, kazao je Marović, planirana je posjeta Domu starih “Grabovac” u Risnu i Specijalnoj bolnici za psihijatriju, sa paketima polovne robe.

Na Dan invalida, u subotu 3. decembra uz prigodne poklone planirano je druženje sa invalidima u Kotoru, u njihovim prostrijama u Udruženju paraplegičara.

Dan volontera je 5. decembra uz druženje sa volonterima, u prostorijama OO Crvenog krsta u Škaljarima.

Marović napominje da su volonteri  naša snaga, budućnost  i da nema njih nebi bilo ni Crvenog krsta.

Posjeta porodiljnom odjeljenju Opšte bolnice u Kotoru, je u planu 6. decembra, zaključio je Marović, čestitajući svima ovaj veliki praznik.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].