Vratiti državnu zastavu đe je bila

9
zastavu treba vratiti đe je bila

Samo joj je na vrhu mjesto, odakle je godinama vijorila iznad valova, a onda je nečijom voljom sišla sa pijedestala.

Crnogorska zastava sa vrha San Đovanija iznad Kotora godinama se vijorila i prije referenduma jasno svima slala poruku da se primiče dan kada će naša država obnoviti svoju nezavisnost.

Nevrijeme, bure, jugo i oluje znali su da je oštete, ali su tu bili vrijedni vatrogasci koji nijesu čekali i istoga dana zastava se mijenjala novom.

Nije to bio ni malo lak posao.

Trebalo je tešku i visoku cijev, ukopanu gotovo dva metra izvlačiti kako bi se zastava promijenila.

Ali, kad se nešto voli, onda ništa nije teško.

Znao je jak vjetar i da iskrivi metalni stub, ali zastava se prkosno i dostojanstveno vijorila na opšte zadovoljstvo i radost svih kojima je na srcu Crna Gora i njene neprolazne vrijednosti.

A onda se neko sjetio da je ipak spusti nešto niže.

Da ne bude na samom vrhu.

Zašto?

Možda je novom stubu bolje u zavjetrini?

Možda je zastavu lakše promijeniti?

Možda?

Ali, zar je stotinak eura godišnje važnije od simbolike koju je predstavljala crnogorska zastava na vrhu tvrđave San Đovanija?

Valjda nije, složiće se i planeri novopostavljenog stuba koji su ipak učinjeli da se crnogorska zastava više ne vijori na vrhu iznad grada koji se dodiruje s neslućenim Lovćenskim visinama.

9 KOMENTARI

 1. Vjerovatno su se mnoge “bandijere” vijorile kroz vjekove Kotorske…ali je doslo vrijeme da se vijori ova jedina i prava…NASA…A ko je tako ne dozivljava…HVALA Bogu ima mjesta dje ce svoju naci…

 2. mnoge su se bandijere vijorile,koliko je koja dobra a koja zla donijela Kotoru kazat ce povijest-istorija.neka se vije crnogorska ali zato drzava oliti opstina neka misli o tome.

 3. Zastavi je uvjek gore bilo mjesto! Samo sto nije bila uvjek gore jer su neka luda vremena vladala i vaznije su bile tudje zastave od ove jedine NASE zastave!Vratite je dje joj je mjesto vjekovima bilo a kome se ne gleda i kome se ne svidja ima hiljadu nacina da je ne vidi…A najbolji mu je da trajno iseli na neko drugo mjesto pa ce tamo vjerovatno naci neku svoju zastavu

 4. Gospodo iz Skala radija, tačno se zna koja institucija je nadležna za kotorske bedeme, i koja osoba (imenom i prezimenom po funkciji) treba da odgovori na ovo pitanje. Konačno treba prozvati neodgovorne ljude na vrlo odgovornim mjestima (ovo je još najblaži slučaj) koji su tu postavljeni po partijskoj liniji, a ne po sposobnosti, obrazovanju i vaspitanju, što je veoma bitno. Vratiti pod hitno zastavu na mjesto koje joj pripada, a “spuštiti” neodgovorne sa svih pozicija ( a ima ih mnooooooogo)!

 5. Pitam se da li ima neko odgovoran za ove i slične poslove, i da li taj “neko” radi na svoju ruku kako hoće, ili treba nekog da pita šta i kako?
  Neovisno o ovoj temi , mnogo se poslova, bitnih i onih manje bitnih daje neznalicama ili nekvalifikovanim ljudima da obave posao, a poslije se taj isti posao mora popravljati.Dokle tako?
  Vjerovatno dotle dok zakon ne bude jednak za sve i svi budemo jednako odgovarali za svoj dio posla.Do tada će Kotor da tone u nekulturu, divljaštvo, samovolju pojedinaca “prekonoćnih bizmismena”….
  Ili je sve ovo dobro smišljen scenario da se uništi Kotor i sve što nosi njegov predznak.Koji su razlozi destrukcije svega što valja u ovom drevnom gradu, odgovor na ovo pitanje nađite sami…..

 6. Do neba neka se vijori naša CRNOGORSKA CRVENA i neka crvene oni koji bi da je nema pa bar malo da se lošije vidi. Na vrh s njom ako ima vlasti u ovome gradu!

 7. Mozda zato sto joj prije svega tu nije mjesto, a i nikad nije tu bila, do ovog novog vala nacionalnog osvjestenja

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected].