Vrijeđaju po Crnoj Gori, pa kukaju po Evropi

1
Heroji DF revolucije u nasrtaju na kolege poslanike u Skupštini CG

Opet haos i opet napad bijesa i prijetnji u crnogorskom parlamentu od strane poslanika Demokratskog fronta. To im je jedino i ostalo od „čitavog njihovog velikog ognjišta“. Ništa čudno i ništa novo. Vijest bi bila da je sjednica Administrativnog odbora, na kojoj se raspravljalo o skidanju poslaničkog imuniteta Milanu Kneževiću, Branku Raduloviću, Milutinu Đukanoviću i Marini Jočić protekla u duhu tolerantnih tonova, kulturno i civilizovano, kako priliči ovom visokom domu. U takvu vijest, sasvim smo sigurni, niko ne bi povjerovao.
Ovoga puta na scenu je stupio propali bokser, sindikalista, jurišnik DF-a Janko Vučinić. Ovaj primitivac, sa uličarskim metodama dijaloga, nasrnuo je verbalno na predsjednika Administrativnog odbora Luiđa Škrelju. Uvrede su se nizale jedna za drugom. “Šta imaš ti da pričaš fukaro jedna, živino. Pi…a ti materina”, urlao je Vučinić, dok ga je smirivala, u sceni za medije, njegova partijska koleginica, poslanica i profesorica crnogorskog univerziteta Branka Bošnjak. Ustao je lik iz horor filmova, u namjeri da se fizički obračuna sa Škreljom. Ništa što nije viđeno bar tri puta u poslednje vrijeme.
Ušli su pripadnici skupštinskog obezbjeđenja. Sjednica je prekinuta, da bi nakom 15 minuta bila nastavljena.
Škrelja je zahtijevao da Vučinić više ne prisustvuje sjednici, ali to ovome i njegovim kolegama nije značilo ništa. Mirno su ušetali,kao na plaži, na korzu ilici, dvorištu a ne u Skupštinu  baš kao da se ništa nije dešavalo.
U međuvremenu je evropsko lice civilizacije Nebojša Medojević kazao Škrelji: “kako ovo vodiš parlament, nije ti ovdje Keljmendi da se sa njim kupaš u bazenu”.
Poslanici DF-a su, i ovoga puta iz ličnih interesa prekinuli bojkot parlamenta. Sebe brane, istina neuspješno svim nedozvoljenim sredstvima. Na dozvoljene, nijesu naučili a to im ne dozvoljava njihov mentalni sklop.
Poslanicima DF-a je skinut imunitet zbog nasilničkog ponašanja. To je tražilo Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici.
Ostaje da se o prijedlogu Administrativnog odbora raspravlja na danjašnjoj Skupštini.
Heroji DF-a su najavili da će i ovoga puta prekinuti bojkot. Kad je za vlastiti interes, onda nema bojkota. Nema ga ni kada stoje u red da uzmu debele koverte plata, koje nijesu zaradili.
Ostaje pitanje do kada će se tolerisati razbojničko i uličarsko ponašanje poslanika DF-a u crnogorskoj Skupštini? Zbog čega se oni koji remete normalan rad ne udalje i ne kazne u skladu sa poslovnikom  ali i zakonima ove države? Što se čeka više? Da li ova i ovakva poruka, koja se šalje iz zakodavne vlasti, kao stuba demokratije svake države, pa i ove naše treba da bude naša svakodnevica?

Potom su DF-ovi mantilaši otišli kolektivno u kancerariju Evropske komisije da se iskukaju nad svojom sudbinom i strašnim progonom koji se nad njima, pravima i (ne)zdravima vodi u zemlji-tamnici koja se zove Crna Gora. I tako skoro svaki dan. Red uvreda po Crnoj Gori, red kukanja po Evropi.

I na kraju Njegoš bi, kojeg tako svojataju „Al tirjanstvu stati nogom za vrat, dovesti ga k poznaniju prava, to je ljudska dužnost najsvetija“.

Slavko Mandić

1 KOMENTAR

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]