Vrijeđanje Šofranca da ne prođe nekažnjeno

0
Partije pozivaju nadležne da reaguju: Šofranac na radnom zadatku

Iz Socijaldemokrata kažu da je u pitanju divljačko i kleronacionalističko ponašanje prema novinaru profesionalcu koji, kako su kazali, predstavlja simbol sporta i sportskog novinarstva u Crnoj Gori.

“Nažalost, nijesmo svjedočili navali saopštenja i osuda od strane partija vlasti, predstavnika medija i NVO sektora, kao što je to bio slučaj kada su u pitanju novinari nekih drugih medijskih kuća. Stoga od gore navedenih, partija vlasti čijih je pristalica ovo djelo, kao i predstavnika medija i NVO sektora, očekujemo da budu jedinstveni u osudi ovog incidenta i daju svoj doprinos da svi novinari u Crnoj Gori mogu bezbjedno obavljati svoj posao”, kazali su iz SD-a.

Bošnjačka stranka saopštila je da je potrebno poštovati dostojanstvo novinara i njihovo pravo da svoj posao obavljaju u skladu sa javnim interesom.

“Bilo koji oblik nasilja nad novinarima je nedopustiv, a obaveza je države da medijskim poslenicima obezbijedi uslove za normalno izvještavanje, saopšteno je iz Bošnjačke stranke”, kazali su iz BS-a.

Uvrede, maltretiranje i ponižavanje koje je sinoć, kako ističu, priređeno novinaru RTCG-a Nebojši Šofrancu od strane okupljenih prilikom dočeka vicešampiona svijeta u boksu Petra Liješevića, ne smiju, kažu, proći bez adekvatne reakcije nadležnih organa.

“Bošnjačka stranka osuđuje svaki oblik nasilja nad novinarima. Mora se poštovati dostojanstvo novinara i njihovo pravo da svoj posao obavljaju u skladu sa javnim interesom”, kazali su iz BS-a.

Napadi na novinara Nebojšu Šofranca koji je na aerodromu Golubović obavljao svoj posao sportskog novinara, prateći veliki uspjeh mladog boksera Petra Liješevića, titulu vicešampiona svijeta, sramotni su i zaslužuju svaku osudu, saopšteno je iz Liberalne partije.

Nažalost, kako navode, sport je sinoć ponižen od strane političara i šovinista, a uspjeh sportiste pregažen za sitne političke i velikodržavne poene.

“Ničim izazvana grupa prijetila je Šofrancu, nazivala ga svakakvim imenima, ponižavala i zastrašivala. Međutim, kad pogledamo sa kakvim obilježijima se okupila ova masa, jasno je da je ovo ništa drugo do još jedna eskalacija šovinizma i mržnje. Šofranac nije vrijeđao nikoga niti je nasjeo na okupljene i njihove simbole već profesionalno obavio zadatak. Međutim, ako država želi da bude jednako profesionalna mora pod hitno privesti i procesurati izgrednike ovih napada, a njihovi ideolozi, okupljeni političari režima, hitno uputiti izvinjenje”, navode iz LP.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

PRAVILA KOMENTARISANJA

Komentari se objavljuju na portalu Skala radija. Odgovorni za sadržaj su isključivo autori napisanih komentara.

U komentarima je zabranjeno koristiti uvredljive riječi, psovke i klevete. Neće se objavit komentar koji sadrži ove elemente kao ni tekst komentara koji sadrži govor mržnje. Ukoliko se dogodi propust pa tekst bude objavljen, moderator je dužan da ga odmah ukloni čim ga primijeti ili mu neko skrene pažnju na sadržaj. Neprimjeren sadržaj će biti uklonjen a autor može biti prijavljen nadležnim organima.

Za eventualne primjedbe i sugestije mejl je [email protected]